U trendu

Koridor 10 biće završen do marta 2017. godine

Deo Koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, dužine 26,2 kilometara, danas je otvoren za saobraćaj, a premijer Aleksandar Vučić najavio je da će ceo Koridor 10 biti gotov najkasnije do marta 2017. godine.

Vučić je kazao da je u tu deonicu uloženo 73,8 miliona evra, da se Koridor gradi od 2009. godine, ali da su radovi zaista počeli 2012. godine. On je dodao da se to finansira iz kredita Svetske banke.

„Od Horgoša do Preševa i od Horgoša do Dimitrovgrada moći ćete najkasnije da idete do marta 2017. godine, a trudićemo se da to bude do kraja naredne godine. I Jablanički i Pčinjski okrug biće povezani sa Niškim okrugom, ali i celom Srbijom. Ovaj autoput je razvojni projekat, otvorićemo nove fabrike, dovodimo nove investitore u Vranje i Vladičin Han“, rekao je Vučić u Vranju.

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen rekao je da put od Vladičinog Hana do Neradovca rezultat dugogodišnjeg rada i da je Koridor 10 najvažniji u Srbiji, jer poboljšava regionalnu povezanost i da je na taj način Srbija uključena u deo evropske mreže puteva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.