U trendu

Razvoj sistema zaštite intelektualne svojine

Zavod za intelektualnu svojinu i Privredna komora Srbije (PKS) potpisali su danas Memorandum o saradnji u cilju daljeg razvoja sistema zaštite intelektualne svojine i podsticanja inovativnosti.

Predsednik PKS-a Marko Čadež kazao je nakon potpisivanja tog dokumenta da je delotvoran sistem zaštite intelektualne svojine sastavni deo dobrog poslovnog okruženja i jedan od faktora stabilnosti i sigurnosti poslovanja.

Prema njegovim rečima, dobar sistem zaštite intelektualne svojine povoljno utiče na razvoj i konkurentnost domaće ekonomije zasnovane na znanju, a podstiče i istraživačke projekte i čvršće povezivanje naučno-istraživačkih instituta i komercijalnog sektora, što podiže tehnološki nivo privrede.

Direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu Nevenka Novaković kazala je da je Memorandum potvrda dosadašnje uspešne saradnje PKS-a i Zavoda, koji obeležava 95 godina postojanja.

„Pravna zaštite intelektualne svojine, podizanje svesti o važnosti inovacija i zaštite intelektualne svojine za društveno-ekonomski razvoj, razmena informacija i iskustava, kao i medusobna koordinacija na različitim projektima biće u fokusu saradnje dve institucije“, kazala je Novakovićeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.