U trendu

Vučić: Radnici sutra na gradilištu Beograda na vodi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle polaganja kamena temeljca za prve dve stambene zgrade na lokaciji Beograd na vodi da će od sutra biti nastavljeni radovi u prvoj fazi tog projekta i svaki dan moći će da se vide radnici na gradilištu.

Vučić i član Upravnog odbora kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Igl hils Muhamed Alabar, postavljanjem kamena temeljca za dve stamebene kule na lokaciji Beograda na vodi označili su početak realizacije projekta vrednog 3,5 milijardi evra.

Oni su otvorili i Savsku promenadu, šetalište uz Savu koje je sada, od planiranih dva kilometra, uređeno u dužini od 200 metara.

Vučić je novinarima rekao da je plan da se nastavi izgradnja Savske pomende i da je obaloutvrda podignuta za jedan metar i svi objekti obezbeđeni i da će tako biti nastavljeno.

Uz kamen temeljac Vučić i Alabar ubacili su i „vremensku kapsulu“ s porukama, a Vučić je novinarima rekao da je u svojoj poruci napisao: „Postoji budućnost koja se stvara i budućnost koju stavramo. Ovim što smo danas uradili počeli smo da pokazujemo da naši snovi mogu da ostvare bolju budućnost za Srbiju“.

On je, povodom primedbi da je ugovorom o Beogradu na vodi javni interes ugrožen u korist privatnog, kazao da nema nikakvog ugrožavanja javnog interesa, „naprotiv“.

Komentarišući proteste građana koji se protive projektu Beograd na vodi, Vučić je rekao da je danas bilo više skupova.
 
Na jednom skupu, po njegovim rečima, bilo je „350 ljudi i svi lideri opozicije“ i drugi „skup podrške sa više od 4.000 ljudi, što dovoljno govori“.

Poručio je opoziciji da pogleda poslednja istraživanja javnog mnjenja i da se zapita „zašto im narod ne veruje već veruje onima koji žele da grade i rade“.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je kazao da će u narednih osam do deset meseci početi izgradnja svih objekata u prvoj fazi Begrada na vodi.

Kako je pojasnio, gradiće se stambene kule, toranj, hotel i tržni centrar, sa ukupno 300.000 kvadrata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.