U trendu

Pozorišna sezona u Ateljeu 212

Pozorišna sezona u Ateljeu 212, sa novim upravnikom Kokanom Mladenovićem, konceptualno je osmišljena pod nazivom "Revolucija" i započeta je postavkom novog domaćeg dramskog teksta pod nazivom "Dokle" spisateljice Milice Pilipović. Komad se bavi petooktobarskim dešavanjima, govori o ljudima koji su želeli da žive drugačije, o događajima kojih se danas još uvek živo sećamo. Spisateljica je inače nagrađena priznanjem "Borislav Mihailović Mihiz" za najbolji dramski tekst, što je samo još jedna potvrda toga da se Atelje 212 opredelio za dragocen dramski tekst.
Drama koja će svoj život voditi na maloj sceni Ateljea 212 bavi se i otkrivanjem istina u koje smo verovali i preispitivanjem šta se od njih pretvorilo u zablude u proteklim godinama koje su ostale iza nas, kao neka vrsta dramskog sećanja na vreme kada smo svi imali iste namere i kao neka vrsta podsetnika na to da se danas nalazimo na različitim stranama, smešteni negde između iluzije i utopije. Predstavu je režirala Alisa Stojanović, a glavne uloge tumače Sofija Juričan, Dara Džokić, Bojan Dimitrijević, Branislav Trifunović, Bojan Žirović, Radmila Tomović, Miloš Timotijević i Andrija Daničić.
Scenograf predstave je Darko Nedeljković, slikarske radove potpisuje Pera Talent (Vladimir Perić), kostime je izradila Zora Mojsilović, a muziku za predstavu potpisuje Koja ("Disciplina kičme").

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.