Proricanje sudbine po mesecu rođenja (2)

U narodu postoji verovanje da je detetu „suđeno“ kako će proživeti život i kada će umreti u zavisnosti od meseca u kom je rođeno. Zato se često i kaže „suđeno mu da tako prođe“, ili pak „rođen je pod srećnom zvezdom“. Ovo proricanje sudbine od rođenja do smrti po mesecu rođenja u narodu se zove „roždanik“.

Maj

Muško dete

Lepog je lica, omanjeg rasta, pričljiv, vredan, bistrog pogleda, plave kose. Biće sklon naučnim istraživanjima, postići će uspeh i steći položaj u društvu. Novac će zarađivati, ali ga neće čuvati. Plahovite je naravi, zbog sitnice će se naljutiti, ali će se na isti način brzo i odljutiti. Putovaće po dalekim zemljama sveta.

Imaće poznanstva sa ljudima na visokim položajima. Oženiće se u septembru, žena će mu roditi blizance, a razboleće se u oktobru. Ženiće se dva puta, drugi put u novembru. U novembru bi trebalo da započinje poslove – sve će mu polaziti za rukom.

U 45. godini života imaće neprilike, ali će iz njih izaći. Od rođenja će imati beleg na ruci ili na leđima. Ako preživi 34. godinu, živeće 70 godina. Mesec april donosi mu neprilike. Umreće u decembru.

Žensko dete

U mlađim godinama – bolešljiva, bistra, svetlih očiju, poštena, umiljata. Udavaće se dva puta. Prvi muž će joj umreti. Putovaće po stranim zemljama, ali će se vratiti u svoju. Biće bolesna od neke bolesti glave, imaće posla sa sudom. Imaće beleg na ruci i nozi. Bolovaće u 6, 16. i 31. godini. Ako preživi 31. godinu, živeće 93 godine.

Jun

Muško dete

Foto: Palichka/Pixabay.com

Biće plašljiv, pljosnatog lica, sitnih očiju, visokog rasta, smeđe kose. Imaće tešku ruku. Biće bistar, ženskaroš, pričljiv, gostoljubiv, voljen od sviju. Kad se naljuti, ljutnja će ga brzo proći.

Obogatiće se sopstvenim radom. Dolaziće i u neprilike, ali će se iz njih izvući. Sudbonosni mesec mu je jun. Imaće beleg na pojasu ili leđima. Imaće žensku decu. Duže će živeti od svoje žene. U poslovima će imati sreće.

Život mu se deli na dva dela: ako preživi 32. godinu, živeće 96. Bolovaće od bolesti zuba i od šuljeva.

Žensko dete

Biće lepa, vitka, oštrog pogleda,plavih očiju plave kosa, gostoljubiva. Udavaće se dva puta, sa prvim mužem neće imati decu, a sa drugim će imati i lepo će živeti. Zbog dece će imati neprilike, ali sve će se srećno završiti.

Bolovaće u 3, 18, 35. i 50. godini. Ako preživi 50, živeće 85 godina. Bolovaće od groznice i bolesti glave.

Jul

Muško dete

Male glave, okruglih obraza, smeđ. Biće ženskaroš, voleće da čini dobra dela, voleće pravdu, biće hrabar, vredan, držaće mnogo do svoje časti, biće na položaju, imaće i neprilike, ali će se izbaviti iz njih, a posle toga će spokojno živeti.

Neće podnositi laž. Od rođenja će imati neki znak na grudima. Ljutite je naravi, ali se brzo odljuti. Mesec jul mu donosi sreću. U avgustu bi trebalo da započinje poslove – imaće uspeha. Mlad će se oženiti, imaće decu, sa ženom će u braku biti srećan.

Život mu se deli na dva dela: ako preživi 31. godinu, preživeće i 76.

Foto: sebadelval/Pixabay.com

Žensko dete

Bistra, inteligentna, pričljiva, prgave naravi, ljubazna prema starijima. U 15. godini imaće neprilike, ali će se iz njih izbaviti. Trebalo bi da ne pije vodu noću i da se čuva grmljavine.

Prilikom porođaja, imaće komplikacije. Rodiće ćerku i sina. Zbog ćerke će imati neprijatnosti.

Bolovaće u 2, 3, 11. i 19. godini. Ako preživi 19. godinu, doživeće 80. godinu. Bolovaće od zuba i glave.

Avgust

Foto: Greyerbaby/Pixabay.com

Muško dete

Osrednjeg rasta, čistog lica, oštrog pogleda, prgav, ali mekog srca. Škola će ići mu od ruke, ali može povrediti noge. Žuč mu je sklona upali, trebalo bi da izbegava vino.

Kuću će steći zajedno sa svojom ženom, imaće mnogo dece. Može se povrediti gvožđem. Držaće do svoje časti, za nju će biti spreman i život da da. Voleće ga ljudi a strane, ali ne i njegovi najbliži.

U avgustu će imati sreće. Od rođenja će imati znak na kolenima. Prgave je naravi, Najviće sreće imaće u junu, ali će njegovu zaradu koristiti drugi. U julu ne treba da se ženi.

Život mu se deli na dva dela: ako preživi 40, živeće 90 godina. Bolovaće od bolesti zuba i očiju.

Žensko dete

Biće lepa žena, crna, dugokosa, visoka, dopadaće se svima. Biće blage naravi, goste će rado primati, ali pašće sa neke visine – zbog toga će biti bolesna. Od neprijatnosti će se izbaviti. Radovaće se tuđem uspehu, imaće dosta udvarača.

Lepo će se udati, sa mužem će srećno živeti i srećnu starost dočekaće. Decu će imati, uglavnom mušku. Jedno od dece doneće joj tugu. Može uganuti nogu. Znak od rođenja imaće na vratu ili grudima.

Bolovaće u 5, 15, 37. i 40. godini. Ako preživi 40, živeće 85 godina. Bolovaće od bolesti glave i groznice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mesecProricanjesudbina
Komentari (0)
Dodaj komentar