U trendu

Sanjali ste zmiju? Može da bude dobro i loše, evo šta sve može da nagovesti

Jedan od najstarijih mitoloških simbola u kulturama je zmija. S obzirom da menjaju svoju kožu, znak su transformacije ili ponovnog rođenja. U nekim kulturama zmije mogu značiti zlo ili čak smrt. Šta onda znači kad se u snu pojavi zmija? Treba li početi razmatrati svoje namere ili se pripremiti na ono najgore?

Prema analitičarki snova i Lauri Quinn Loewenberg, zmije su uobičajeni arhetip snova. Obično predstavljaju osobu u vašem životu koja ima otrovno ponašanje. Međutim, one predstavljaju i promene sa zdravljem ili ozdravljenjem. Zato Loewenberg kaže da je ne biste trebali zanemariti.

– U vašem životu postoji nešto otrovno čega se morate rešiti, ili isceljenje koje morate prepoznati. Bilo kako bilo, delujte na poruku – rekla je Loewenberg.

Evo što znači ako sanjate zmije.

Ako je san izazvao loše osećaje
Započnite s osećajem kojeg ste imali, a on će vam reći koliko hitno morate prepoznati potencijalni okidač stresa u vašem životu i rešiti ga.

– Zmija u noćnoj mori vrlo je dobar pokazatelj da vaša podsvest oseća da u vašem životu postoji toksična osoba koja predstavlja neposrednu pretnju. Znači da je njihovo toksično ponašanje došlo do tačke kada vam vaša podsvest šalje određene signale – kaže Loewenberg.

Ako je san bio ugodan
Onda ne morate paničiti. Samo zasad.

– Zmija u snu koja nije zastrašujuća znači da zmija predstavlja zdravlje, ozdravljenje, otrovnu osobu ili situaciju koja još nije u fazi ‘crvenog upozorenja’ – objašnjava.

Ako ste sanjali šarenog udava
Prema Loewenberg, ništa u snu nikad nije slučajno, što znači da je vrsta zmija koja se pojavljuje u vašem snu značajna. Isto tako, one predstavljaju ljude u vašem životu. Razmislite o zmiji pažljivo, ali i o načinu na koji preti plenu ili grabljivcima.

– Šarena boa stisne svoj plen i udavi ga – kaže Lowenberg. Ona simbolizuje nekog u vašem životu ko vas guši ili finansijski ‘ubija’.

Ako ste sanjali čegrtušu
Kad se grabljivac ili nesvesni prolaznik nađu u blizini, ona će repom upozoriti na pretnju. Pa, ako se u snu pojavljuje čegrtuša, možda će vas upozoriti na otrovnu osobu u vašem životu ili vam poručiti da počnete obraćati pažnju na znakove upozorenja koje neko u vašoj blizini možda pokazuje.

Ako ste sanjali bezopasnu vrstu
U ovom slučaju možete odahnuti.

– Bezopasne zmije predstavljaju nekoga s kim ste prvobitno bili oprezni, ali sada shvatate da vam ne predstavlja pretnju – rekla je Loewenberg.

Ako se u snu pojavilo više zmija
Baš kao i vrsta, broj zmija koji se pojavi u snu može imati značenje.

– Više zmija može predstavljati više otrovnih ljudi ili toksičnu situaciju koja ima puno aspekata – kaže Loewenberg. Takođe mogu predstavljati više zdravstvenih problema ili jedan koji ima puno elemenata.

Ako ste sanjali da je zmija u vašem domu
Ako u kući naiđete na zmiju, potražite ispod svog krova potencijalno otrovne ljude. Ili to može biti figurativno. Možda nečiju ‘otrovnost’ donosite sa sobom kući.

Ako sanjate da je zmija napolju
Suprotno tome, to može biti poruka da je vreme da se s ovom otrovnom osobom stvari iznesu na videlo.

Ako vas zmija ugrize
U ovom slučaju zmija verovatno ima manje veze s drugima u vašem životu, a više veze s vama – konkretno, vašim zdravljem.

– Ujed je sličan ubodu. Dakle, ako vas zmija ugrize u snu, zapitajte se postoje li neki zdravstveni problemi koji se poboljšavaju ili emocionalna rana zaceljuje – objašnjava.

Ugriz zmije može značiti i da ste žrtva nečije kritike.

Ako zmija ugrize vašeg bližnjeg
Ako zmija u snu napada vašeg voljenog, onda bi ta osoba mogla biti ta koja se bavi zdravstvenim ili emocionalnim pitanjima. Ako ne verujete da zmija ima ikakve veze sa zdravljem, pogledajte sebe i zapitajte se jeste li Vi možda zmija, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar