Sobne biljčice koje morate imati

Nisu samo kaktusi i druge sukulente laki za negovanje. Evo još nekih biljaka koje bi trebalo da se nađu u vašem domu.

Zbog svojih dugih izdanaka mujenbekija se može oblikovati u lep zeleni ukras. Savet o negovanju ove biljke je da sami napravite ram od žice u obliku srca oko kojeg ćete obmotati izdanke. Ova biljka zaista može romantično da izgleda.

Exacum Affine cveta cele godine. Cvetovi su puni raznih boja. Zasadite je u pomalo neobične saksije, jer će to ovoj biljci dati obavezan dražesni sloj.

Eskinantus voli stanište u blizini prozora. Najviše mu odgovara mesto na istočnoj strani.

Egipatska zvezda, ili Pentas lanceolata na latinskom jeziku, ima roze, bele i crvene cvetne zvezdice u elegantnim čašicama. Savet za ovu biljku je da saksije u kojima je budete držali slobodno prelakirate lakom u boji njenih latica. Efekat će biti potpun.

Biljka po imenu zamija, ili Zamioculcas zamiifolia na latinskom jeziku, ne traži mnogo nege. Prilikom negovanja ove biljke potrebno je da iskombinujete jarkozelene listove s detaljima u svojoj omiljenoj boji.

Tolmiea Menziesii je prava zvezda. Ova biljka ima prelepo iscrtane i oblikovane listove u kojima se istovremeno kriju i nove mlade biljke. Prilikom negovanja ove biljke potrebno je da odvojite mladice koje su pustile koren i zasadite ih u pojedinačne saksije.

Biljka po imenu krasula, ili Crassula arborescens, najčešće se prenosi s kolena na koleno. Po feng šuiju, ova biljka donosi novac. Savet u vezi s njenim održavanjem je da je velike i teške biljke najbolje držati u stabilnim i težim saksijama.

Abutilon Goldglocke je ime jedne vrste abutilona. Ova biljka cveta bez pauze na sunčanim mestima koja su umereno topla. Savet je sledeći: da bi ova biljka imala kompaktan rast, trebalo bi da je redovno orezujete.

Biljka pod simpatičnim nazivom – grašak, ili Senecio herreanus na latinskom jeziku, na dugačkim izdancima nosi loptaste listiće. Ovi listići neodoljivo podsećaju na bobice graška, pa je po toj sličnosti i sama biljka dobila ime. Pošto u tim listićima biljka skladišti vodu, treba je ređe zalivati. Držite je na svetlom staništu. Njeni izdanci mogu se vrlo dekorativno oblikovati.

Kalanhoja, ili Kalanchoe blossfeldiana, jeste vrlo izdržljiva biljka. Ne voli suvišnu vlagu. Saksije s ovom biljkom ukrasite tkaninom od filca i dekorativnim trakama jer će tako izgledati još privlačnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

feng suibiljke
Komentari (0)
Dodaj komentar