BRAVO: trijumf srpskih đaka na takmičenju iz ROBOTIKE

ŠANGAJ – Na svetskom prvenstvu u edukativnoj robotici WER 2018. tim učenika srednje škole „Politehnika – škole za nove tehnologije“ iz Beograda osvojio je prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmicara.

Takođe, kako javlja Kineski Radio Internacional, tim Ogledne Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ osvojio je treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji stariji osnovci – nerezidencijalni takmicari.

Ekipa iz škole „Vladislav Ribnikar“ prethodno je na ovom takmičenju osvojila posebnu Nagradu za najbolji nastup (Best Performance Award).

Na takmičenju, koje je održano sredinom decembra u Šangaju, učestvovalo je više od 150.000 učesnika iz 50 zemalja sveta.

Srbiju su na takmičenju predstavljali „roboticari“ iz „Politehnike“ i „Ribnikara“ – Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković, uz podršku mentorke Jelene Stojanović, kao i Marko Kolundžiija, Igor Stamenković i Ivan Antoković, u pratnji mentora Đure Padana.

Prestavnici Politehnike – škole za nove tehnologije iz Beograda prošle godine su na ovom takmičenju osvojili posebnu Nagradu za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici.

Ovo je drugi put da Srbija ima predstavnike na prestižnom takmičenju u Kini, zahvaljujući programu Bitka za znanje koji sprovodi Fond B92, a posredstvom kojeg su škole u Srbiji na različitim nivoima uključene u proces digitalnog opismenjavanja i učenja programiranja i kodiranja.

Odlazak timova u Šangaj omogućio je Fond B92 uz podršku donatora: Microsoft, Možart, SGS i Buck.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ronotikasrpski đaci
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Da obavestim javnost da je tor browser puko i nista vise nije anonimno. Toliko o robotici.