„Putovanje“ najbolji film na festivalu DOK 3

BEOGRAD – Ostvarenje „Putovanje“ Aleksandre Mitrić Štifanić proglašeno je za najbolji film na trećem Festivalu dokumentarnog filma DOK #3, koji je sinoć završen projekcijom dokumentarca „Neka Vrsta Raja“ reditelja Lensa Openhajma.

Laureat „Putovanje“ je ove godine proglašen za najbolji debitantski film po mišljenju publike, a iz takmičarske selekcije „Enter Dok“.

Nagradu je primila rediteljka i producentkinja filma Aleksandra Mitrić Štifanić, koja je zahvalila publici na glasovima i nagradi.

Umetnički direktor festivala Igor Toholj je napomenuo da očekuje da Aleksandra i sa svojim narednim filmom bude deo Festivala, ali sledeći put u glavnom programu.

Nagrada Enter DOK je ustanovljena 2020. godine i festival naglašava da je to nagrada publike, koja svojim glasovima bira najbolji film u ovoj selekciji i predstavlja najdemokratskiji način da se vrednuje stvaralaštvo reditelja debitanata.

Festival Dok #3 je održan od 25. februara do 2. marta u bioskopu Kombank Dvorana, kao i na poznatoj web platformi „MOJ OFF“, a imao je pauzu od dva dana preko vikenda (27. i 28. februara), jer bioskop Kombank Dvorane tada nije radio.

Svi naslovi od subote i nedelje su zbog toga prebačeni za ponedeljak i utorak, kada je manifestacija i okončala.

Publika je imala priliku da pogleda 13 filmskih ostvarenja, od kojih se pet našlo u takmičarskoj selekciji Enter DOK.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar