Ruski film „The Superdeep“ sa Milenom Radulovic uskoro u SRB

BEOGRAD – Ruski film „The Superdeep“ reditelja Aresnija Sjuhina (Arseny Syuhin) u kom glavnu ulogu tumači naša glumica Milena Radulović, naći će se uskoro u srpskim bioskopima, najavili su distributeri.

„Superdeep“ je najveći tajni sovjetski objekat smešten na Koljskom poluostrvu. Epidemiolog, Ana Fjodorova (Milena Radulović) i specijalna vojna jedinica, imaju zadatak da otkriju uzrok misterioznih događaja na naučnoj stanici koja se nalazi duboko ispod površine zemlje.

Ono što su pronašli predstavlja najveću pretnju sa kojim se čovečanstvo ikada suočilo, a budućnost sveta sada je u njihovim rukama.

„Kao rodom sa Koljskog poluostrva nisam mogao da ne znam takvo obeležje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču“ rekao je reditelj Sjuhin povodom filma Superdeep“, o bušotini koja je na leto 1990. dostigla dubinu od 12.262 metara, svrstavajući je u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublje čovekovo dostizanje ka Zemljinoj kori.

Krici koje su snimili pod zemljom, i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje, stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi – da su došli do samog pakla.

„Dok sam proučavao Koljske bušotine, bio sam iznenađen. Događaji koji su se tamo dogodili privukli su pažnju velikog broja internacionalnih medija. Dokumeti koji su povezani sa razvojem i zatvaranjem ultraduboke bušotine i dalje su strogo poverljivi i nepoznati“, istakao je producent filma Sergej Torčilin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar