Napravite ga danas, koristite 7 dana: Ovo testo uvek i svima uspeva

Najvažnija stvar pri pripremi hleba, kiflica, testa za picu ili pogaču jeste da testo bude dobro napravljeno.

Ovo testo se jednostavno mesi, od sastojaka vam treba ono što verovatno već imate u svojoj kuhinji i što je najvažnije svaki put uspe.

Njega možete držati u frižderu, u kesi i iskoristiti kada vam zatreba.

Potrebno je:

kilogram brašna

1 prašak za pecivo

1 kašika soli

1 dl ulja

4 dl jogurta

2,5 dl mleka

1 sveža kockica kvasca

2 supene kašike šećera

2 jaja

Priprema:

Kao i kod pripreme drugih testa stavite toplo mleko u koje ćete ubaciti malo šećera, kvasac, 2 kašike brašna. Malo promešajte tako da se istopi šećer da bi se brže podigao kvasac. Poželjno je da u prostoriji bude toplo da bi se brže postigla željena reakcija. U drugoj posudi pomešati preostale sastojke. Kad je kvasac dovoljno nadošao sipati ga u sredinu brašna. Zamesiti testo da bude glatko. Ako se lepi za ruke dodajte još malo brašna.

Nađite jednu kesu i testo stavite u nju. Možete ga malo pouljiti ili pobrašnjaviti da se ne bi zalepilo. Bitno je da dobro istisnete sav vazduh iz kese, a potom testo stavite u frižider, gde ga možete čuvati i do 7 dana.

Pre mešenja treba testo ostaviti malo na toplom mestu da krene, bar sat vremena, a što duže to bolje. Od ovog testa možete praviti podlogu za picu, slatke i slane kiflice, praviti lepinjice, mini pice, ali i sve drugo što vam padne na pamet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frizidertestotrik
Komentari (0)
Dodaj komentar