Šta vi mislite: Stavlja li se u rusku salatu jabuka?

Kako nam se praznici približavaju na društvenim mrežama se rado dele recepti za poslastice, ali i slana jela. Ono bez čega se novogodišnja trpeza ne može zamisliti je – ruska salata.

I pošto mnogi smatraju da tu nema greške, te da je recept za ovu salatu jednostavan, drugi su napravili pravu pometnju spomenuvši da u rusku salatu dodaju – ni manje ni više nego jabuku?!

“Ni jabuka ni šunka ni kukuruz. Ako neko to hoće da doda, neka odvoji deo pa se igra Karapandže. Ili nek se ne uvredi ako odbijem takvu salatu”, dodao je jedan korisnik društvenih mreža.

S druge strane, neki korisnici stali su u odbranu ruske salate s jabukom.

“Godinama sam jeo bez jabuke, onda jednom probao s jabukama i od tad samo tako pravim“, napisao je jedan.

“Jabuka zapravo dodaje jako dobru teksturu i ukus u rusku“, dodao je drugi.

“Uvek rusku pravim s jabukom i to kiselom Greni Smit,“ zaključio je treći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ruska salatajabuka
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Licno mi se svidja eksperimentisanje u ishrani kao vid dokolice i kreativnosti koji spaja razne ukuse koji po nekim gastronomskim merilima nisu kompatibilni kao sto i postoje kuhinje,prvo cu navesti srpsku,koja se ne rukovodi tim pravilom jer ordeveri (predjelo na ovalnom tanjiru)su spoj nesklada(jaja,cajna kobasica ili budimska,kasnije i jos bolje vrste delikatesa, sir i kajmak)ali mislim da se dodatim sastojcima gube originalni preovladjujuci ukusi.Jabuka ne bi nista pokvarila niti poboljsala rusku salatu i zato mislim da je suvisna pored limuna i senfa i bibera koji joj daju pikantnost.

  • Anonimni

    Po receptu se ne stavlja,ali moze ko voli da se igra .sASTAV RUSKE SALATE JE TOLIKO RAZNOVRSTAN DA MU NISTA NE FALI PA TAKO NI JABUKA.