Brutalan udarac kompanije Nike na Đokovića i Federera posle trijumfa Nadala (video)

Kompanija Nike je posle velikog trijumfa Rafaela Nadal izbacila novu drsku reklamu koja slavi ‘Bika sa Majorke’ i koja izgleda baca veliku senku na Federera i Đokovića.

Ovo je došlo nakon što je prekinuta trka između tri velikana modernog tenisa – Federera, Nadala i Đokovića – koji su svi bili izjednačeni sa po 20 grend slem pobeda do 2022. godine, a Nadal je osvojio svoj 21. grend slem u nedelju kada je pobedio Rusa Danila Medvedeva u neverovatnom povratku nakon što je gubio sa 2:0 u setovima.

Špancu su obojica velikih rivala posle pobede uputila čestitke, kao i hiljade navijača iz celog sveta. Ali jedna se izdvojila jer su mnogi prepoznali da se radi o direktnoj provokaciju upućenoj Novaku i Rodžeru.

Posle meča, Nike, koji sponzoriše Nadala (i koji je sponzorisao Federera dok nije potpisao sa Uniklom 2018.), objavio je ovaj video na Tviteru.

„Prednost, Nadal. Danas je @rafaelnadal ušao u istoriju postavši prvi teniser ikada koji je dostigao 21 Gren slem trofeja. Rafa je bio nemilosrdan na putu ka osvajanju ovog istorijskog 21. slem turnira. Sada stoji sam na vrhu kao GOAT u muškom singlu.”

Ovo je propraćeno video snimkom koji prikazuje audio montažu svih Nadalovih uspeha tokom godina (kao i njegove nedavne borbe sa povredama, i citate poput „Da li je ovo poslednje što smo videli od Rafe?“), da bi klip vrhunac dobio u trenutku kada su brojke označite do 20, pre nego što reč ‘Deuce’ (izjednačenje) treperi na ekranu.

Zatim sledi pauza, pre nego što brojač pređe na 21 i zatim se čuju reči: „Prednost, Nadal“.

Neko u Nike-u se, međutim, očigledno osećao hrabro i iskoristio je priliku da napravi taj video. Međutim, kao što snimak ističe, Nadal neće nužno ostati na vrhu planine zauvek. Klip se ne završava sa „Meč, Nadal“, već „Prednost, Nadal“.

Za one koji se pitaju o pozadinskoj priči sa Federerom, on je odustao da produži ugovor od 10 miliona dolara godišnje sa Nike-om 2018. i sklopio ogroman 10-godišnji ugovor sa Uniklom za 300 miliona dolara. Ovo se ipak nije odnosilo na njegovu obuću (samo odeću). Tako je Federer tada takođe mogao da sklopi posao sa švajcarskim brendom On Running (koji je uključivao vlasnički udeo u kompaniji od oko 3%).

On Running je prošle godine procenjen na 10 milijardi dolara, što znači da je Federerov udeo vredeo oko 300 miliona dolara.

Kao što je DMARGE izvestio prošle godine, Federerov dogovor sa Unikloom je bio pametan, ali je njegov potez sa On Runningom bio zaista pametan. Od svog osnivanja 2010. godine, On Running je osvojio 40% švajcarskog tržišta sportskih patika, 10% nemačkog tržišta i čak 6,6% tržišta SAD.

Đoković sponzoriše francuski gigant odeće Lacoste, po ugovoru koji je procenjen na 9 miliona dolara.

S obzirom na tako pametan potez Federera 2018., možda nije ni čudo što je Nike (čini se) uživao u peckanju druge dvojice nakon Nadalove pobede.

Pravo pitanje sada je: ko će stiči Nadala na broju 21? Federerovi izgledi se u ovom trenutku čine veoma daleko, ali ne treba ga nikada isključiti. Ostaje naravno Đoković koji mu diše za vratom, ali ne zavisi sve od njega. Ograničenja koja uvode svi  veliki turniri otežavaju mu put, ali nedavno su se pojavili izveštaji da je najbolji teniser sveta sada odlučio da se vakciniše nakon Nadalove pobede na Australijan openu.

Kada se bude pravio raspored za Rolan Garos videćemo ko će imati najveću šansu za pobedom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Nikenovak djokovicRafael NadalRodžer Federer
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Miki

    Isti je lansiran prošle godine pred GS Francuske

  • Nesa1980

    Novak mora iz osnova da menja stav.nisu mu krivi ni Nadal ni Nike.vakcinacija I nista drugo ako uopste misli da osvoji nesto ove godine

    • Anonimni

      Ne lupetaj gluposti,prvo zabranili su mu da se takmiči,a drugo prvi je najveći broj nedelja u istoriji tenisa i tenisera,i dalje je prvi i zna se da je on najbolji svih vremena,Nadala je pobedio 20 puta od 27 njihovih susreta,zna se da je Novak najbolji svih vremena

  • Anonimni

    Svet ne gleda blagonaklono na naseg Novaka- on je pravoslavac Koji unistava ove druge

    • LOLA CG

      Kako ste mislili i vinkao Kompanija i on kao 21.nosilac GS, tako vam Bog dao. Da bi neko bio GOAT valjda ima neki No1 i taj je, dok jeste Big u tenisu za sve vas. A i nićna mora. Njemu ne treba krv od konja ON rođenjem ima vrijednu, jaku i nezamenjivu krv. Novače, idemoooo

  • Vlada Legenda

    E jadnika…sad bi mi,da smo solidarni, iz revolta trebalo da objavimo bojkot Nike proizvoda na nivou države!Ja sam svakako za to!Novak je GOAT

  • Mikan

    Naravno, kad Nike, BRUTALNO, godinama insistira da Nadal uzima nedozvoljena sredstva, sto je uticalo na pucanje tetiva i misica. Nista novo. Sportom vladaju multinacionalne kompanije i farmako mafija.

  • Lanmi

    …znao sam da drogira…

  • Anonimni

    NOLE nekad radi posla i uspeha moras se odreci principa!Mi tvoji navijaci to razumemo a i okreni se oko sebe KO TE PODRZAO KAD JE BILO GUSTO?