Čudo se ipak dogodilo: Liverpul deklasirao Barselonu, Ajaks danas čeka Totenhem (video)

Fantastičan preokret Liverpula protiv Barse za finale LŠ

Fudbaleri Liverpula napravili su jedan od najvećih preokreta u istoriji Lige šampiona i pobedom večeras nad Barselonom sa 4:0 (1:0) na Enfildu plasirali se u finale.

https://twitter.com/goalforza/status/1125840215359336448

Posle poraza 3:0 na Nou Kampu, Liverpul je na fantastičan način nadoknadio zaostatak i golovima Divoka Origija u 7. i 79, i rezerviste Žoržinja Vajnalduma u 54. i 56. minutu, izborio vizu za Madrid i borbu za šestu titulu prvaka Evrope.

Bez Mohameda Salaha i Roberta Firmina „crveni“ su režirali senzaciju, sličnoj onoj iz čuvenog finala LŠ 2005. godine protiv Milana, i priredili novi košmar Kataloncima, nakon što su i prošle godine na identičan način ispali od Rome.

https://twitter.com/LePointFoot_/status/1125857486853029890

Presudan momenat za drugo uzastopno finale Liverpula bio je četvrti gol, kada je Trent-Aleksander Arnold „prodao foru“ iz kornera i na brzinu uhvatio „na spavanju“ odbranu Barselone prilikom egzekucije Origija za erupciju na tribinama Enfilda.

https://twitter.com/ludi21veka/status/1125863001129664512

Liverpul u borbi za pehar čeka sutra boljeg iz revanša Ajaksa i Totenhema (1:0), u finalu koje je zakazano za 1. jun na stadionu Vanda Metropolitano.

Ajaks čeka Totenhem; Srbin u finalu LŠ posle šest godina?

Najbolja priča ovosezonske Lige šampiona, holandski Ajaks, na čelu sa srpskim majstorom fudbala Dušanom Tadićem, večeras u revanšu polufinala u Amsterdamu čeka Totenhem sa velikom zalihom 1:0 iz Londona.

Doni van de Bek je golom u Londonu doveo Ajaks na prag vize za Madrid, gde se igra finale, i preostalo je „samo“ da tim Erika ten Haga odradi posao na „Johan Krojf“ areni.

Meč privlači i posebno veliku pažnju srpske javnosti zbog Tadića i prilike da Srbija dobije prvog fudbalera u finalu nakon šest godina, odnosno od Nevena Subotića i duela Borusija Dortmund – Bajern Minhen.

Poslednji Srbin koji je osvojio Ligu šampiona bio je godinu dana ranije Branislav Ivanović, sa Čelsijem protiv Bajerna u Minhenu, a poslednji akteri bili su Milorad Mažić i njegov sudijski tim prošle godine u Kijevu u duelu Reala i Liverpula.

Slavni klub iz Amsterdama u sjajnom raspoloženju čeka Totenhem, nakon što je proteklog vikenda osvojio Kup Holandije, što je prvi pehar u Tadićevoj karijeri, a ima priliku za još dva – Lige šampiona i titule šampiona države.

„Postavili smo nekoliko ciljeva na početku sezone. Moji igrači žele sve i drže sve karte u rukama. Vreme je da iskoristimo sve prednosti odlične sezone“, rekao je trener Ten Hag.

Totenhem će biti jači za Heon-Min Sona, junaka prolaza preko Mančester Sitija i strelca pet golova u nokaut fazi Lige šampiona u isto toliko mečeva, koji je bio suspendovan za prvi duel.

„Niko nije verovao da ćemo biti u ovoj poziciji. Ipak, sve je na nama, imamo šansu da izborimo finale“, optimista je menadžer „pevaca“ Maurisio Poketino.

Revanš meč između Ajaksa i Totenhema igra se večeras od 21 sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

barselonaLiga šampionaliverpulmesi
Komentari (0)
Dodaj komentar