Džikić čestita Megi, zamera svojima zbog trojki

Trener Partizana Aleksandar Džikić čestitao je Mega Leksu na večerašnjoj pobedi i trofeju Kupa Radivoja Koraća, a svojim košarkašima zamerio veliki broj šuteva za tri poena dok je protivnik u bonusu.

„Možda smo se malo zaljubili u tri poena u momentima kada su oni već bili u bonusu. Izabrali smo da šutiramo preko ruke, bezveze. Da su ušle verovatno bismo slavili neke igrače. Izgubili smo i to je to. Nastavljamo dalje“, rekao je vidno neraspoloženi Džikić novinarima posle utakmice.

Partizan nije uspeo da osvoji Kup Radivoja Koraća, pošto je u finalu u Nišu poražen od Mega Leksa sa 85:80.

Džikić je kazao da njegova ekipa mora da prizna greške koje pravi.

„Zameram mojima što nisu prepoznali momenat kada je utakmica ušla u bonus. Još nismo ušli u automatizme da to samo prepoznajemo. Požurili smo dva-tri puta, prosto nas je povuklo. Greške su takve kakve su, mi ćemo da ih lociramo, priznamo sami sebi, nema šta da se lažemo“, kazao je on.

Kako je rekao, Partizan je kontrolisao veći deo utakmice, ali je dopustio šuteve za tri poena onima u protivničkoj ekipi koji su najopsaniji.

„Kontorlisali smo dobar deo utakmice i poslednjih nekoliko minuta iz nepoznatih razloga dozvolili dva nekontrolisana šuta Ivanoviću i Nikoliću. To su igrači koje smo podvukli kao najopasnije šutere protivnika. Ipak smo uspeli da ih na plus pet ostavimo dva puta same“, kazao je Džikić.

Upitan da komentariše „emotivno obraćanje“ trenera Mege Dejana Milojevića, Džikić je odgovorio: „Ma daj“.

„Postoji kontinuitet ideje i kontinuitet… Da ti prevedem na srpski. To je tako mazgetina jedna uporna, da ti ne možeš da veruješ. Naterao je svoje momke da igraju kao što igraju“, dodao je Džikić.

Njemu je zasmetala konstatacija novinara da je Darel Vilijams bio jedan od lošijih na terenu. Kako je rekao, Vilijams nije pravio toliko grešaka „da bi se upiralo prstom u njega“.

Kapiten crno-belih Vanja Marinković čestitao je Megi na pobedi i osvojenom trofeju.

„Čestitao bih Megi na pobedi i osvojenom Kupu. Ušli smo u njihov ritam brze igre, koji nama nije prijao. Okrećemo se Jadranskoj ligi, igramo već za sedam dana“, rekao je Marinković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar