Monika Seleš: Poremećaj me je zamalo uništio

Svojevremeno jedna od najboljih teniserki sveta, Monika Seleš se još jednom osvrnula na incident iz 1993. godine, kada ju je s leđa nožem ubo poremećeni navijač. Monika je igrala četvrtfinale turnira u Hamburgu protiv Magdalene Malejeve, kada se Ginter Parš spustio sa tribine i u leđa ubo poznatu teniserku.

Mediji su tada nagađali kako je napad imao i politički razlog, s obzirom da je Seleš poreklom iz Jugoslavije, ali kasnije se došlo do zaključka kako je osoba bila psihički poremećena. Parš nikada nije završio u zatvoru već mu je određeno lečenje u trajanju od dve godine.

Monika se nakon dve godine ipak vratila tenisu i odmah godinu dana kasnije osvojila Australijan Open i još nekoliko turnira, ali nikada više nije zaigrala u Nemačkoj.

„Dugo sam ovo čuvala za sebe, ali napad nožem ostavio je i jednu sasvim neobičnu posledicu na mene. Uz sve strahove i fobije više nisam mogla da kontrolišem svoj apetit. To je trajalo godinama. Bilo me je sramota, jer nisam mogla da prihvatim da nešto nemam pod kontrolom. Pojela bih ogromne količine u kratkom vremenu i to se onda loše odražavalo na fizičku pripremu nakon povratka na terene,“ izjavila je Seleš za jedan američki magazin.

Monika Seleš je rođena u Novom Sadu 1973. godine, a u karijeri je osvojila 53 turnira, od toga devet Gren Slem trofeja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Monika Seleštenis
Komentari (0)
Dodaj komentar