Vašington post: Đoković zvuči kao Armstrong

Američki list „Vašington post“ pridružio se kamanji, pre svega britanskih medija, protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića uporedivši ga sa dopingovanim biciklistom Lensom Armstrongom.

U autorskom tekstu pod naslovom: „Novak Đoković nije optužen za doping, ali zvuči jezivo kao Lens Armstrong“, list je uporedio Đokovićevu izjavu za Si-En-En (CNN) posle dobijanja „Laures“ nagrade sa Armstrongovim „napadom“ na novinara Sandej Tajmsa posle insinuacija za doping.

„Đoković, koji nije optužen za bilo šta, očigledno nije naučio lekciju. Braneći integritet sporta, Đoković je umalo završio „prizivajući“ pogrešnog momka“, navodi se u tekstu.

Naime, Đoković je za CNN rekao kako „mediji pokušavaju da kreiraju priče o dopingu u tenisu, ali dokle god nema dokaza da neko koristi doping, sport je čist, da ga treba zadržati kao takvog i da je ponosan na integritet tenisa“.

„Vašington post“ je citirao ovu Đokovićevu izjavu, a zatim podsetio na Armstronga, koji je, kako se navodi, pre desetak godina, posle teksta novinara Sandej Tajmsa Dejvida Volša, koji ga je optužio za doping (kasnije se ispostavilo da je to bilo tačno), rekao:

„Volš je najgori novinar koga znam. Postoje novinari koji su spremni da lažu, da prete ljudima, da kradu – a sve ne bi li mi nešto nakačili. Sve to samo zarad senzacionalne priče. Etika, standardi, vrednosti, preciznost – to ne zanima ljude kao što je Volš“.

Armstrong je svojevremeno bio najbolji biciklista na svetu, osvojio je sedam uzastopnih titula na Tur de Fransu, ali se ispostavilo da je koristio doping.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Lens Armstrongnovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar