Balaševićev mural u Novom Sadu oskrnavljen ustaškim simbolom (foto)

Mural posvećen preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je u martu na Limanu oslikao umetnik iz Doboja, naružen je ustaškim simbolom, javlja 021.rs.

Nepoznata osoba je juče, 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, sprejom iscrtala ustaško „U“ sa krstom na mural posvećenom Đorđu Balaševiću, koji je preminuo u februaru tokom lečenja od kovida 19.

Inače, prema pisanju portala 021.rs, grafiti mržnje postali su svakodnevna pojava na ulicama Novog Sada, ali je ovo prvi put da je jedan od murala posvećenih Balaševiću oskrnavljen na ovakav način.

Početkom marta mural „Živeti slobodno“, koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu, uništen je posle samo nekoliko sati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Đorđe BalaševićMuralnovi sadustaški simboli
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    PONOVO ISTI KOMENTAR TO SVE CINE „DODJOSI“ (U prevodu oni iz pizdinaca) JER NOVI SAD DO PRE 10 GODINA JE BIO GRAD ZA NAJBOLJE ZIVLJENJE PA VI KAZITE STA OCETE!

  • Marko

    Centar kriminala i zla je Beograd. Al polako i ostatak srbije

  • Zoran

    Cak i mrtvog coveka ne mogu ostaviti na miru. Cesto se pitam kakav li smo mi to narod.

  • maler

    Oni su sitne ribe medju prodanim dusama.

  • milovan

    Pa poznato je da je Balasevic bio prodana dusa.Sve za pare.A tu uz njega je Serbedzija,Zdravko Colic,Bregovic Canak itd. To su oni sto niti s.rde niti mirisu.I vamo i tamo.Samo im pare bitne.I nemoze se to promeniti novinarskim placenim negiranjem.Zna narod i vidi.

  • Slepac

    Od NS napravili su Kolumbiju. Kako je nekad bio tih i pitom samo da ne postane centar kriminala i zla.