Bjelogrlić pušten na slobodu: „Žao mi je što sam naseo na provokacije“

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić pušten je na slobodu nakon što je ispitan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu povodom sumnji da je u ponedeljak rano ujutru više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador“, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu, gde se zadržao nešto više od tri sata priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje, rekao je Tanjugu tužilac Vladimir Stanojević.

Po izlasku iz tužilaštva, Bjelogrlić je u izjavi novinarima naglasio da mu je žao što je došlo do incidenta.

„Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad, u najtežim trenucima je uz mene, zahvalio bih se što su bili profesionalni, Tužilaštvu što nije podlegao pritiscima i što je profesionalno uradio posao. Što su mi dali mogućnost da objasnim šta se desilo, a to što se desilo nije ono što su pisali tabloidi. Žao mi je što sam naseo na provokacije Antonijevića koje traju više od godinu dana, žao mi je što se Antonijević pojavio baš u trenutku kad sam imao dve veličanstvene premijere i žao mi je što nisam izdržao da ignorišem te provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na dva događaja u Nišu. Žao mi je što sam ovo uradio. Ja se nisam uputio ka njemu, krenuo sam u WC, tek na njegovo dobacivanje sam reagovao“, ispričao je Bjelogrlić.

Postupak protiv glumca zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje biće nastavljen, a on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode, rekao je Stanojević.

Njemu je juče bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog ovog incidenta i noć je proveo u tzv. policijskom pritvoru.

Oba reditelja našla su se u Nišu pošto su prošle subote u tom gradu počeli 56. Filmski susreti.

Antonijević je pre izvesnog vremena optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film „Jesen samuraja“, što je Bjelogrlić demantovao, uz tvrdnju da je prepiska lažirana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dragan bjelogrlićnispredrag antonijevicTužilaštvo
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Zloća

    Bambi, pošto si plitak, evo ti na latinici: gde su ti slova koja se upotrebljavaju u srpskoj latinici? Nema đ š ž ć č. A ja pišem na našim portalima uvek ćirilicom. Zato oladi.

  • bambi

    Opa, izbrisala Krstarica komentar koji sam ostavio Zloci? Malo ste ga ostavili al’ onda odjedanput nestade? Sta je, boli vas istina? Nisam znao, Krstarica znaci filtrira komentare. Ako se nekome u redakciji ne svidja komentar, on, posto ima tu mogucnost, jednostavno izbrise?! Svaka cast Krstarice. Bravo. Je li to neko zvao redakciju i naredio vam da izbrisete? E demokratijo. Mi smo drustvo gde svako ima pravo da ostavi svoje misljenje. Komentar koji sam ostavio je toliko snazan i jak, da prosto niste znali sta dalje.

  • bambi

    E moj Zloco, slova koja si naveo su sastavni deo cirilice a ne latinice. Latinica je prisutna na Krstarici pa je prirodno da se i komentari ostavljaju latinicom. Slicno je i sa formularima, prati se pismo formulara i takvih primera ima mnogo i stvar su opste kulture i pismenosti. Uprotreba stranih reci i izraza je sastavni deo govorne i pisane kulture jednog naroda i njihovo koriscenje oplemenjuje izrazajnost. Pogledaj samo koliko u francuskom ima engleskog i koliko u engleskom ima francuskog ali oni nisu optereceni nacionalizmom te su iz tog razloga svoj jezik nametnuli kao svetske dok se nas cak sve manje govori i koristi i na Kosovu i u Vojvodini cak. Sa druge strane to ne znaci da se cirillica nipodastava, cak na protiv, paralelno i ravnopravno se koristi kao i latinica. Primera radi, nemci iako imaju svoju goticu, kao sto mi imamo svoju cirilicu, pisu latinicnom verzijom jer im je u interesu da sto veci broj ljudi shvati recnicu, misao a ne da lece bolesne komplekse. Zato su nemci otisli 70 godina ispred nas. Generalno, tvoj komentar nije cak uopste vezan za temu i u sebi poseduje mrznju koja proizilazi iz zelje da opravdas postupak koji se ne moze opravdati i koji je sramota pominjati i prikazivati deci i omladini jer se ne srece ni u pecinama, kako ste se pre neki dan naljutili na Elon Muska.

  • Zloća

    Bambi, ružno je i to da neko drži pridike nekome a nema u „pismu“ ništa nalik (lj nj) dž đ š č ć ž dok upotrebljava strane reči kao „Vocabulary „.

  • Anonimni

    Nisam ni očekivala od pravosuđa u Srbiji da donese ispravnu odluku.

  • bambi

    Bjela mora malo da poradi na recniku. Nacin na koji on sastavlja recenice je katastrofalan. Vocabulary je takodje jako siromasan. To se i videlo na konferencijama za stampu ranije gde stalno cita unapred lelktorisan tekst koji mu pise verovatno neko od koleginica. Ruzno je da jedan umetnik ne zna da se izrazava.