Dani mađarske kuhinje u Beogradu

BEOGRAD – Od danas, 21. oktobra do 3. novembra u Beogradu će biti predstavljena mađarska gastronomija.

Predstavnici mađarskog turizma odlučili su da kroz svoja jela predstave mađarsku kulturu i pokažu kako su Mađarska i Srbija isprepletane na polju kulinarstva, ali i kulture, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter rekao je da su „Mađarski dani“ odlična prilika da beogradska javnost dobije detaljnu sliku o mađarskoj kuhinji, te dodao da se nada da će događaj probuditi interesovanje prijatelja iz Srbije i da će oni u sve većem broju posećivati Mađarsku.

„Možete biti sigurni da i u Mađarskoj, kao i u Srbiji, naše goste uvek dočekujemo raširenih ruku“, rekao je Pinter sinoć, uoči početka manifestacije.

Mađarski meni osmišljavaju šefovi hotelskog lanca Hunguest Hotels: šef Ferenc Balint, dobitnik zlatne medalje svetskog kulinarskog prvenstva i srebrne olimpijske medalje, i šef Laslo Nemet, dobitnik srebrne medalje na svetskom prvenstvu kuvara i bronzane medalje na kuvarskoj olimpijadi, a specijalitete zajedno pripremaju mađarski i lokalni kuvari.

Na meniju se nalaze specijaliteti poput supe od celera sa dimljenim prepeličjim jajetom i tartufima, pačija džigerica sa želeom od lovora, riblji paprikaš sa ovčijim sirom, srneći file sa slatkim krompirom, mus od bele čokolade i želeom od vina, ali i neizostavne žerbo kocke.

Dani mađarkse kuhinje se održavaju u restoranu „Lovac“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar