Odgovor Beograda: Zabranjeno sletanje aviona „Montenegro erlajnsa“

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, potvrđeno je Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Montenegro erlajns je juče najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi list Blic, koji je prvi nezvanično i objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države.

To, kako se navodi, neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoznika registrovanih u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aerodrom Nikola TeslaMontenegro erlajns
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • bambi

    Obustaviti izvoz hrane Crnoj Gori odmah. Ja ne mogu da verujem. Citavog zivota sam na Crnu Goru gledao kao na svoju drzavu. Ova je sramota koja se jednom vidja u zivotu. Je li vidite vi ljudi, vekovima da se boris za nekog i da gines i da izda i pljune na tebe za saku dolara. Ovo je sramota na nacionalnom nivou. Napraviti zid izmedju Srbije i Crne Gore. Pa kada mogu madjari da nam stave zid i bodljikavu zicu pod naponom na granici e mozemo vala i mi da se pretvorimo u zver. Dosta smo mi glumeli majka Terezu.

  • Avetni Todor

    @Avetinjo Todore Treba da proteraju sve Srbe iz crne gore,nebitno koliko ih je! Kad se proteraju svi crnogorci iz Srbije ostace duplo vise radnih mesta,studentskih soba ,praznih kuca i stanova koje su otete od Srba ili su sve izgradjene srpskim parama. Svaki crnogorac kad podje da ponese kamen za kupus donesen iz rodnog kraja i praznu vrecu od krtole,pojeli ste i kupus i krtolu za sve ove godine. Crnogorci su uradili ono sto nikad nisu smeli,priznali su Kosovo,nakon toga trebalo im je zabraniti da udisu srpski vazduh a ne da koriste sve moguce beneficije. Ne postoji veci parazit na planeti od crnogoraca,budalasti Srbi nikako da se dozovu pameti!

  • Avetinjo Todore

    A treba li onda i Crna Gora da protjera sve državljane Srbije, koji žive u Crnoj Gori ? Misliš da ih je malo ?

  • Anonimni

    A reče li Brnabićka dan prije ove zabrane da NEĆE UVODITI RECIPROČNE MERE ?!

  • Zoran Zemun

    Todore, svaka ti je dobra!. Reciprocitet, ali pravi, a ne ova gluma. Isto i sa krvatima, tek oni zasluzuju nasu paznju. istu onu koju nam poklanjanju u zadnjih 100 godina…

  • Uvlaka

    Sve, ali sve preko leđa građana. Oni se tako dobro zezaju, donose neke mere, zabrane, izražavaju zabrinutost… a privatno se jako lepo druže. Za njih ne važe sankcije. Putuju, krkaju, loču, konzumiraju stimulanse, dovode starlete i polugole pevačice na svoje privatne zabave. Plaćaju ih našim parama, nas koji smo u kazni. Pa nećemo tako, Dino.

  • Avetni Todor

    Bas ste im odgovorili… Pravi odgovor bi bio ponistiti dvojno drzavljanstvo,otpustiti sve crnogorske drzavljane i zaposliti domace. Uvesti vize,tretirati crnogorske studente kao strane,prekinuti promet ljudi,roba,usluga. I za 7 dana oni sto prezive ce moliti Srbiju da jos se priljuce ne kao ravnopravna drzava vec kao izborna jedinica ili okrug