Reditelja u toku snimanja ubila – žirafa!

Reditelj Karlos Karvaljo (47) nastradao je kada ga je u toku snimanja serije u Južnoafričkoj republici napala žirafa, smrskavši mu lobanju.

Filmski reditelj stradao je na jeziv način dok je snimao popularnu seriju „Vajld at herts“ koja opisuje britansku porodicu koja gradi bolnicu za životinje u Južnoj Africi. Ovaj 47-godišnjak odleteo je pet metara kada ga je žirafa po imenu Džerald, sa kojom je radio, šutnula, izazavši tom prilikom razarajuće povrede glave.

On je potom prevezen u istu bolnicu u kojoj se oporavljao Majk Hadž, vlasnik safari parka kog je ujeo lav. Drikus van der Merv, jedan od članova snimateljske ekipe, rekao je da je stajao pored Karlosa kada se dogodio napad.

– On je počeo da juri za toncem koji se nedavno pridružio našoj ekipi. Žirafa je krenula za njim, ali nije nam delovala opasno, izgledala je ljubopitljivo. Počeli smo da snimamo krupne kadrove njenog tela, i dok je Karlos gledao kroz objektiv kamere, žirafa je zamahnula glavom i udarila ga u glavu – ispričao je Drikus, a preneo Dejli mejl.

On je još dodao: „Žirafa je došla niotkuda i Karlos je nije očekivao. Nije bio svestan opasnosti.“

Karlos Karvaljo je bio dobitnik mnogih nagrada za filmska, dokumentarna i serijska ostvarenja na kojima je radio, a serija čije snimanje je bilo kobno za Karlosa, bavila se životom bračnog para koji odlazi u Afriku kako bi osnovao bolnicu za životinje. Park u kom je snimano je inače stanište slonovima, lavovima, žirafama, nilskim konjima i majmunima, i veoma je popularna lokacija za snimanje, prenosi Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rediteljsnimanježirafa
Komentari (0)
Dodaj komentar