„Ana Karenjina“ oživela bioskope širom Srbije

Tokom prvog vikenda prikazivanja, film „Ana Karenjina, Sećanja Vronskog“ pogledalo je više od 5.000 gledalaca, saopštili su distributeri.

Da je film izazvao veliko interesovanje potvrdila je rasprodata premijera, a tokom vikenda, pored Beograda, bioskopske sale bile su pune u celoj Srbiji.

Najbolju gledanost postigli su Požarevac sa rekordnih 458 gledalaca i Obrenovac sa 205 gledalaca, u oba grada preko Mobil 3D Cinema mreže pokretnih bioskopa, film se prikazivao samo jedan dan.

Time je nova ekranizacija čuvenog romana uspela da dokaže još jednom da za prave priče bioskopske publike ima i da su se ljudi vratili bioskopima.

Poređenja radi, neki bioskopi u Beogardu su taj rezultat pravili za tri dana vikenda.

Legendarno delo Lava Tolstoja i pored brojnih ekranizacija, i dalje je inspiracija mnogim umetnicima, a sjajni rezultati gledanosti novog viđenja priče iz perspektive reditelja Karena Šahnazarova, potvrđuju da domaća publika ceni rusku kinematografiju, i pre svega epska dela ispričana na veličanstven i raskošan način.

Ana Karenjina je uspela da oživi bioskopski život malih gradova u Srbiji i nastavlja svoj pohod kroz našu zemlju na preko 40 ekrana na kojima se uveliko uvode nove projekcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ana karenjinabioskopfilm
Коментари (0)
Додај коментар