Entoni Hopkins kao Alfred Hičkok

Poznati britanski glumac Entoni Hopkins (Anthony Hopkins) potvrdio je da je prihvatio da tumači ulogu Alfreda Hičkoka (Alfred Hitchcock) u novom biografskom filmu o ovom legendarnom režiseru. U intervjuu koji je nedavno dao Hopkins je istakao da je veliki poštovalac Hičkokovog rada i da je siguran da je prava osoba za tu ulogu.
Prošlo je gotovo 30 godina od smrti velikog režisera, a do sada nije snimljen nijedan biografski film o ovom velikom umetniku i majstoru filmskog zanata. Naslov filma još uvek nije potvrđen, ali za sada, u fazi pretprodukcije, nosi naziv „Alfred Hičkok predstavlja“ („Alfred Hitchcock Presents“), što je naziv antologijskog TV serijala koji je Hičkok pisao i režirao.
Film će režirati Rajan Marfi (Ryan Murphy), koji se proslavio režijom u Americi popularne TV serije „Nip/Tuck“, da bi usledio uspeh i na velikom ekranu s filmom „Running With Scissors“. Naredni filmovi koje će Marfi režirati su „Dirty Tricks“, u kome su uloge poverene Bredu Pitu (Brad Pitt), Meril Strip (Meryl Streep), Šeron Stoun (Sharon Stone) i Džimu Brodbentu (Jim Broadbent), te film „Need“, u kome glavne uloge tumače Naomi Vots (Naomi Watts) i Nikol Kidman (Nicole Kidman).
Radnja filma fokusiraće se na kraj pedesetih godina prošlog veka, kada je Hičkok snimao svoj najpoznatiji film – „Psiho“ („Psycho“). Scenario obrađuje i režiserove lične strahove i konstantnu sumnju u sebe, koja ga je pratila celog života. Hičkokovu ženu, Almu Revil, trebalo bi da igra Helen Miren (Helen Mirren), koja još uvek nije potvrdila učešće.
Sam Hopkins je u intervjuu, pored zavidnog znanja o velikom režiseru, pokazao da jako dobro zna da podražava i njegov glas, ali kako se sam našalio, mora još mnogo kilograma da nabaci da bi fizički uverljivije dočarao debeljuškastog Hičkoka.
Snimanje filma, kako je najavljeno, trebalo bi da počne u maju naredne godine, ali još uvek nije raščišćena pravna strana s Hičkokovim naslednicima, što može biti uzrok odlaganja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alfred hickokbiografskientoni hopkinsfilmfilm
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Vlado Dragović

    Dobro, „kul“, super.