Fatboy Slim između dna i zvezda

DJ i producent Fatboy Slim (alias Norman Kuk [Norman Cook]), čiji je album „You“ve Come A Long Way Baby“ (Skint/Astralwerks, 1999) postigao globalni uspeh zahvaljujući singlovima poput „Praise You“ i „The Rockafeller Skank“, sprema se da početkom izda novi set – „Halfway Between The Gutter And The Stars“.

U 11 numera, koliko album broji, pojavljuju se i Bootsy Collins i Macy Gray, što su prve vokalne saradnje na Slim-ovim albumima uopšte. Osim toga, u posebnom ne-albumskom singlu „My Game“, koji je remiksovao bivši Underworld DJ Daren Emerson (Darren Emerson), pojavljuje se i semplovani Džim Morison.

Evo šta je, na zvaničnom sajtu Astralwerks-a, Slim izjavio o novom albumu: „Manje je poppy i na prvu loptu. Nema ničeg kao što je „Rockafeller Skank“. Promišljeniji je i nešto bliži house zvuku“.

Naslov albuma (u slobodnom prevodu: „Na pola puta između dna i zvezda“) Slim je smislio tokom jednog puta u L. A, kada se znojio i tresao u groznici, posle burno odrađene žurke, a o njegovom smislu kaže: „Suština je u sledećem: u koliko god uglancan hotel da me stavite, na kraju ću uvek završiti kao pijani moron“.

Inače, Slim i njegova žena Zoi Bol (Zoe Ball), britanska televizijska ličnost, očekuju svoje prvo dete ove zime.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar