U trendu

Likovi crtaća „Automobili“ (1)

U domaćim bioskopima nedavno je počeo da se prikazuje animirani film „Automobili“. Glasove simpatičnim četvorotočkašima pozajmili su: Oven Vilson (Owen Wilson), Pol Njumen (Paul Newman), Boni Hant (Bonnie Hunt), Čič Marin (Cheech Marin), Toni Šalhaub (Tony Shalhoub) i Majkl Kiton (Michael Keaton), između ostalih. Danas predstavljamo zanimljive likove ovog filma koji su veštinom svojih tvoraca dobili prave ljudske karaktere u skladu s markama automobila kojima pripadaju.

Munja Mekvin
Rešen je da postane najmlađi pobednik Piston kupa. Žutokljunac i usijana glava ima samo dve stvari na umu – pobedu i slavu koja ide uz nju. Međutim, kada zaluta u zaboravljeni gradić Radijator Springs i kada mora sam da se snađe, pada na ispitu – osnovnim životnim stvarima. Oven Vilson dao je glas ovom trkačkom automobilu koji shvata da je život putovanje, a ne odredište.

Dok Hadson
Tihi seoski lekar i mehaničar s tajanstvenom prošlošću. On je hadson hornet iz 1951. godine, važan lik u malom gradu, koji služi i kao sudija. Poštovan je i obožavan od strane sugrađana. Malo priča i uopšte nije oduševljen gostom – Munjom Mekvinom. Žutokljunac odbacuje Doka, o njemu misli da je samo jedan deka automobil, ali otkriva da ovaj oldtajmer ima još poneki trik u rukavu. Glumačka legenda, dobitnik Oskara i ginisovac – kao najstariji pobednik profesionalne trke u Dejtoni 1995. godine, Pol Njumen, čini ovaj lik nezaboravnim.

Sali Karera
Zgodna cica, porše karera 911 iz 2002, odrasla je u Kaliforniji. Dosadio joj je život u brzoj traci i rešila je da počne nov život u Radijator Springsu. Vlasnica motela Kozi Koun i najveći optimista u gradiću veruje da će joj se vratiti nekadašnja slava i da će ponovo imati značajno mesto na auto-kartama. Pomaže Munji Mekvinu da krene pravim putem u životu. Ovom liku glas je dala mnogostrano talentovana glumica i filmski stvaralac Boni Hant.

Mater
Dobrodušni stari kamionet tegljač možda jeste zarđao, ali i dalje ima najbržu sajlu u Karburator okrugu i uvek je tu da prvi pritekne u pomoć. Sladak i odan kvaru, Mater postaje prijatelj s Mekvinom i vidi ga kao potencijalnog najboljeg drugara uprkos njegovim manama. Samoprozvani najbolji vozač u rikverc na svetu, Mater sanja o tome da se vozi u helikopteru, ali ipak ostaje čvrsto na zemlji i na svom dosadnom poslu. Glas senzacionalnog komičara, „kablovskog“ Larija.

Sutra čitajte više o likovima ovog filma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.