Love Boat – novi album za Erasure

Britanski bend Erasure nedavno je, posle tri godine pauze, predstavio svoj novi album „Love Boat“. U skladu sa nazivom, promocija je održana na brodiću koji je kružio Temzom u Londonu. Ipak, sadržaj albuma daleko je od morskih kancona: radi se o skupu prilično modernih, densičnih pesmica. Zapravo, Endi Bel (Andy Bell), jedan od dva člana benda, kaže da je „Love Boat“ tako zvučao na promociji pošto su okupljenoj gomili, radi štimunga, puštani samo dance remiksi. „Album je, zapravo, prilično klasičan. Od uticaja spomenuo bih Ronettes, Buddy Holly i tako to. Na to me podseća“.

Pošto su se odmorili godinu dana posle prethodnog albuma „Cowboy“ (1997) Endi Bel i Vins Klark (Vince Clarke) napisali su pesme za novi album još pre dve godine, ali im je trebalo malo vremena da promisle o materijalu koji su sakupili. A onda su počeli da snimaju (u Španiji i Londonu). Osnovni utisak koji ostavljaju pesme sa novog albuma je novopronađeno samopouzdanje, nagovešteno još u hitovima sa prethodnog albuma – „In My Arms“ i „Don“t Say Your Love Is Killing Me“. Kada su u pitanju uticaji koji daju specifičnu boju albumu, oni se kreću u širokom dijapazonu od hip-hop-a, preko klasičnog popa i tehno-upliva, pa sve do kraftverkovskog senzibiliteta iskazanog u numeri „Love Is The Rage“.

Erasure ne planiraju nikakve promotivne turneje. Mogući su pojedinačni nastupi, ali, kako Bel kaže, „Vins ne želi na turneju. Imali smo ideju da napravimo koncert sa Vinsom uživo iz njegove kuće, posredstvom web kamere, a sa mnom na sceni, ali niko nije bio zainteresovan da podrži izvođenje ovakvog projekta“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar