Šokantan razlog smrti Brus Lija otkriven posle 50 godina

Smrt Brusa Lija se ponovo razmatra.

Majstor borilačkih veština, koji je preminuo 1973. u 32. godini, umro je sa otokom mozga koji je tada naveden kao uzrok njegove smrti.

Novo istraživanje sugeriše razlog za otok, i vrlo je neočekivan zaključak: popio je previše vode.

Studija objavljena u decembarskom broju časopisa Clinical Kidnei Journal sugeriše da je Brus Li pio više vode nego što je njegovo telo moglo da podnese, a pravi uzrok smrti bila je hiponatremija.

Stanje se javlja kada količina vode u telu osobe smanjuje nivo natrijuma u ​​krvi, sprečavajući ih da izlučuju vodu kroz mokrenje dovoljno brzo ili efikasno, preko NI Daili Nevs.

Prema studiji, Brus je imao „hronični unos tečnosti“ koji je uključivao alkohol i ishranu zasnovanu na sokovima, koristio je marihuanu i ranije je povredio bubrege baveći se borilačkim veštinama.

„Pretpostavljamo da je Brus Li umro od specifičnog oblika disfunkcije bubrega: nemogućnosti da se izluči dovoljno vode za održavanje homeostaze vode“, napisali su istraživači sa Autonomnog univerziteta u Madridu.

„Ovo može dovesti do hiponatremije, cerebralnog edema i smrti u roku od nekoliko sati ako se višak vode ne podudara sa izlučivanjem vode u urinu. S obzirom na to da je hiponatremija česta, kao što se nalazi kod čak 40% hospitalizovanih osoba i da može da izazove smrt usled prekomernog unosa vode čak i kod mladih zdravih osoba, postoji potreba za širim širenjem koncepta da prekomerni unos vode može da ubije. ”

Istraživači su rekli da je hiponatremija možda izazvala otok mozga koji su doktori pronašli 1973. godine.

„Ironično, Li je proslavio citat „Budi voda, prijatelju“, ali čini se da ga je višak vode na kraju ubio“, zaključili su.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Brus Lismrt
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Faraonn

    …sipati nasilno i instiktivno piti…mislio je da moze ali , nije mogao…

  • Zglobni Skoč

    Ma naravno, hau jes nou…