FIFA 10

FIFA 09 donela je znatne promene i poboljšanja u ovaj serijal, dok FIFA 10 te promene usavršava i upušta se u borbu sa svojim večnim rivalom – serijalom PES. Evo šta je novo ili unapređeno u novoj verziji ovog serijala. Be a Pro: Club and Country je novi mod u kojem birate jednog igrača ili napravite svog i zatim upravljajući samo njim napredujete od igranja za klub i takmičenja po ligama i kupovima do igranja za nacionalni tim i učestvovanja u internacionalnim prvenstvima, to jest od nepoznatog igrača stvarate virtuelnu legendu. Svom igraču možete čak priuštiti svoju lepu facu, tako što ćete svoju fotografiju prebaciti na easports.com, pa je odatle download-ujute u igru.
Season mode nudi igranje čitave sezone s vašim omiljenim timom. Manager mode je dorađen sa preko 50 poboljšanja, a Tournament mode vam omogućuje igranje raznih turnira i kupova ili kreiranje sopstvenih turnira. Achievements vam nudi masu izazova za čije uspešno izvršavanje dobijate bodove kojima unapređujete svog igrača, s kojim možete igrati i u Online prvenstvima. Standardno je uključen i Multiplayer mode za LAN igru. Takođe, moguće je nedeljno ažurirati stanje igrača i klubova prema njihovom stvarnom stanju preko opcije Live Season. Još treba pomenuti i mogućnost raznih modifikacija timova i igrača, kao i dodatnu masu novih licenci. Dakle, FIFA definitivno ima šta da ponudi kroz mnoštvo sadržaja.
Uz neka uopštena unapređenja sistema kontrole i kretanja, novost je okretanje igrača od 360° oko svoje ose, što donosi veće upravljačke mogućnosti i bolju kontrolu. Kretanje protivničkih igrača je manje predvidljivo i realnije, a fizika lopte je unapređena. Razlika u jačini timova je veća i realnija. Nažalost, grafika nije doživela veća unapređenja, pa je otprilike na istom nivou kao i prethodna FIFA, osim što su lica poznatijih igrača izuzetno autentična.
Zvuk je standardan, pa je tako i muzika u glavnom meniju odlična, dok su komentatori standardno dosadni. Navijanje zvuči prilično veštački, pa ćete tako čuti identičan uzdah navijača ako, recimo, tri puta uzastopno ukližete i srušite protivničkog igrača. Iako na prvi pogled izgleda isto kao i FIFIA 09, FIFIA 10 je ipak koliko-toliko bolja igra. Međutim, očekivao se mnogo veći napredak u grafici. Na kraju, treba reći da je bez sumnje FIFA 10 odlična igra, a da li je i najbolja fudbalska simulacija – odredite sami u poređenju s igrom PES 2010.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fifafudbalmenadžerska igrasimulacija
Komentari (0)
Dodaj komentar