King’s Bounty: Armored Princess

Pre nešto više od dve godine dobri ljudi iz ruskog studija Katauri Interactive obradovali su nas igrom King’s Bounty: The Legend, predivnom kombinacijom RPG-a i potezne strategije. Godinu dan posle toga pojavila se igra King’s Bounty: Armored Princess, samostalna ekspanzija za King’s Bounty. Pošto je ova ekspanzija originalno izašla na ruskom (i samo za rusko tržište), s ovom recenzijom se veoma kasni, ali "nikad nije kasno…". Zašto je 1C Company-ju, distributeru ove igre, bilo potrebno toliko vreme za internacionalizaciju (tačnije, prevod na engleski) ove igre nije poznato.
Da se okrenemo Ameliji, princezi u oklopu. Igra nas vraća u fantazijski svet Endoriju, kojem ponovo preti demon Baal. Kako je zaštitnik kraljevstva i Amelijin učitelj legendarni vitez Bil Gilbert (njegove avanture vodili ste tokom Ledend-a) na misiji u potpuno drugom svetu Teani, kralj Mark šalje Ameliju u potragu za njim. Teana je potpuno neistražena zemlja sa sopstvenim problemima i izazovima koje ćete morati da savladate pre nego što nađete svog mentora kako biste zajedno zaštitili Endoriju od Baala.
Onima koji su igrali King’s Bounty: The Legend, King’s Bounty: Armored Princess na prvi pogled ne predstavlja ništa novo. Mehanika igre je potpuno identična. Ponovo birate između iste tri klase s istim veštinama; ponovo imate pomoćnika koji jača zajedno s vama; ponovo vas čekaju nebrojene potezne borbe dok rešavate seriju kvestova jedan za drugim odmotavajući manje-više šablonsku priču, ovog puta prožetu nešto suvljim humorom. Ipak, ono najbitnije što je isto u King’s Bounty: Armored Princess kao i u The Legend-u jeste igra koje stvara zavisnost. Ponovo ćete zateći sami sebe u onom starom začaranom kolu kada prestajete da budete svesni vremena i prostora oko sebe.
Prilikom promocije ove igre razvojni tim je nabrajao silne novosti, od novih predmeta, magija i stvorenja do vašeg zmaja koji učestvuje u borbama (analog kutiji s duhovima iz orginala), sposobnosti da letite po mapi sveta i trenutno modernog achievement sistema, koji prati razne statistike vezane za vaše borbe i pretvara ih u male bonuse koji se na kraju sabiraju u solidnu stratešku prednost. Na momente se zaista oseća da su tehničke karakteristike ove ekspanzije gotovo identične onima u originalnoj igri.
Dok je vizuelni deo i dalje krajnje prijatan, nije ista stvar i s muzikom. Kako u igri provodite desetine sati, konstantno ponavljanje tema koje ste isto toliko dugo slušali još pre godinu dana može malo da zasmeta. Naravno, niko vas ne sprečava u tome da isključite muziku i u pozadini pustite nešto po svom ukusu. Kada se na kraju podvuče crta, King’s Bounty: Armored Princess samo minimalno unapređuje određene aspekte King’s Bounty: The Legend-a, za koji se pre godinu dana činilo da je ovaj tip igre doveo do savršenstva. Iako ne preterano inovativna, ova igra je podjednako zabavna kao prethodno poglavlje, što je, na kraju krajeva, jedino i bitno.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amelijabaalbil gilbertendorijaigreking’s bounty: armored princessking’s bounty: the legendkraljmarkpc igrerazvojni tim katauri interactiverusijateani
Komentari (0)
Dodaj komentar