ČUDO u zoo vrtu: Slonica Mali rodila dva slončića BLIZANCA (foto)

„Rođenje dva slončića blizanca  je zaista istorijski trenutak za njujorški zoološki vrt i našu zajednicu“, rekao je izvršni direktor okruga Onondaga Rajan Mekmahon u saopštenju za javnost.

„Ne mogu biti ponosniji na naš izuzetan tim za negu životinja, podršku veterinarskog osoblja i njihovu ogromnu posvećenost Maliju i blizancima“, dodao je on.

Rođenje blizanaca je očigledno bilo veliko iznenađenje za osoblje koje brine o životinjama. Deset sati nakon što je rođen prvi muški slončić, stigao je i drugi mališan.

Tim za brigu o životinjama pratio je blizance danonoćno u poslednje dve nedelje kako bi bili sigurni da oboje napreduju. Manje od 1% porođaja slonova širom sveta su blizanci, rekao je zoološki vrt, a kada se blizanci pojave, bebe su često mrtvorođene ili ne prežive dugo nakon rođenja.

Nikada ranije nije zabeležen slučaj preživelih blizanaca slončića u Sjedinjenim Državama, saopštili su iz zoološkog vrta. Nekoliko uspešnih porođaja blizanaca dogodilo se samo u njihovim zemljama u Aziji i Africi i nigde drugde na svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blizanciČudoslonoviZOO vrt
Komentari (0)
Dodaj komentar