Dijeta sa svežim sirom zaludela svet: Milioni pomno prate recepte jer je najbolji način za mršavljenje

Uvek smo u potrazi za novim dijetama koje bi nam na jednostavan i efikasan način pomogle da se rešimo neželjenih kilograma.

A u poslednje vreme jedna od najpopularnijih koja kruži mrežama je dijeta sa svežim sirom. Činjenica je da je ovo namirnica koja ima niz nutritivnih prednosti, a evo zašto je postala hit.

Naime, prema izveštajima o prodaji, sveži sir se zaista sve više kupuje u poslednje vreme, a za to su zaslužni korisnici TikTok-a, koji promovišu ovu namirnicu i ističu njene dobrobiti.

@laurensbalancedbites

#cottagecheese has been trending and im here for it. It has a lot of protein so thats why people are loving on it, but it tastes pretty dangggg good & thats why i love it!

♬ original sound – Lauren| Food Freedom Dietitian

Dijeta sa svežim sirom

Oznaka #cottagecheesediet ima milione pregleda na TikTok-u. A influenseri preporučuju obroke koji uključuju sveži sir, senf, povrće i kobasice.

Dakle, oni tvrde da takav režim ishrane može da pomogne u mršavljenju. Uspeh dijete temelji se na niskom udelu kalorija i visokom sadržaju proteina koji povećavaju sitost.

Treba imati na umu da sveži sir ima prednosti, ali restriktivne dijete nisu dugoročno korisne za zdravlje.

Najbolji način za održavanje vitke linije jeste da se dosledno pridržavamo kalorijskog deficita prateći ishranu koja se sastoji od celovitih namirnica, a to ne znači da takva dijeta ne može da uključuje sveži sir, navodi Index.hr.

Koje su prednosti svežeg sira?

U 100 grama svežeg sira nalazi se 11 grama proteina i nešto manje od 100 kalorija, zbog čega je odličan dodatak ishrani tokom prve faze gubitka masti.

Sveži sir je bogat kalcijumom, vitaminima B, fosforom i selenom, a neke vrste sadrže probiotike koji su korisni za probavu i zdravlje creva, prenosi index.hr.

Osim toga, sveži sir je hrana koja izaziva sitost, što znači da ćemo manje da budemo gladni ako ga uključimo u svoje obroke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetasirsitostukus
Komentari (0)
Dodaj komentar