Izbacila je ovih 5 namirnica iz ishrane i prepolovila se!

Kad izbacite određene namirnice, kilogrami sami počnu da se tope

Iako su određene namirnice zdrave, to nikako ne znači da imaju mali broj kalorija. Većina ljudi, kad započinju dijete, uglavnom tu pravi grešku. Ovih 5 u najvećoj meri usporavaju proces mršavljenja i odlažu sagorevanje masnih naslaga.

Ako želite brzo da vidite rezultate, na ove namirnice zaboravite u narednom periodu, savet je nutricionista.

Avokado 

Verovatno ste primetili da gotovo sve fitnes instruktorke preporučuju avokado i govore da je odličan u periodu dijete. Međutim, iako veoma zdrav, avokado sadrži veliki broj kalorija koji će samo usporiti proces mršavljenja. Jedna porcija sadrži 384 kalorija.

On bi u ishranu trebao da se uvrsti u onom trenutku kada stignete do željene kilaže i želite da je zadržite.

Fruktoza 

Zdravija zamena za šećer je definitivno, kažu nutricionisti, ali ne bi smela da se nađe na meniju u procesu mršavljenja. Upotrebu fruktoze treba svesti na minimum, a najbolje bi bilo da je potpuno izbacite iz upotrebe.

Ona izaziva pojačanu potrebu za slatkišima, jer baš kao i beli šećer, povećava nivo šećera u krvi i otvara apetit i tako ulazite u začarani krug.

Suvo voće

To što je reč o voću može da prevari i navede da pomislite da je dobro jesti ga u toku dijete. Jedna šolja sušenog grožđa sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šolja suvih šljiva oko 447. Ako im baš ne možete odoleti, onda pripazite na količinu.

Tropsko voće

Voće poput manga i ananas  je ukusno, ali ono sadrži puno šećera što znači da sadrži i puno kalorija. Umesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija a sadrže vlakna koja su odlična pomoć u sagorevanju kalorija.

Sokovi

Obratite pažnju na sastav sokova koje kupujete, jer čak i oni prirodno ceđeni znaju da imaju dodatni šećer. Upotrebom sokova najbrže se stavraju masne naslage.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishrananamirnice
Komentari (0)
Dodaj komentar