Umorni ste i mrzovoljni: Ova hrana će vam vratiti snagu

Ako se borite da ostanete budni na svom radnom mestu, sigurno ste se već pitali u čemu je problem. Koliko god kafa da popijete, ništa ne može da vam povrati energiju i stalno se osećate loše i bezvoljno.

Možda bi trebalo da razmislite o tome čime se hranite.

– Kombinacija proteina, masnoća i zdravih ugljenih hidrata održava energiju jer sadrži vitamine i minerale – laže nutricionista Valeri Goldstin.

Ona navodi da je telu potrebno obezbediti adekvatno gorivo, a na taj način ćete se osećati dobro i biti puni energije tokom celog dana. Evo koja hrana će vam to obezbediti:

  1. Bademi – sadrže vitamin B7 koji hranu u vašem telu pretvara u energiju. Posle posla umesto kafe pojedite šaku badema, i osećaćete se mnogo bolje.
  2. Organska junetina – sadrži veliku količinu gvožđa, zbog čijeg su nedostatka ljudi često anemični. Telu je gvođže potrebno da bi kiseonik mogao da putuje kroz krv.
  3. Ovsena kaša – zdrav je ugljeni hidrat koji je bogat kalcijumom, vlaknima i proteinima. Napravite je s mlekom ili jogurtom i bićete siti nekoliko sati.
  4. Dagnje – školjke su bogate vitaminom B12 koji proizvodi energiju. Ovaj vitamin pomaže celom metaboličkom procesu pa je ključan za pretvaranje hrane koju jedemo u energiju.
  5. Jaja – umesto druge kafe na poslu, pojedite jaja jer su bogata proteinima, jodom i vitaminima B6 i B12, pa time i izvrsna za podizanje energije.
  6. Piletina – jedite piletinu kako bi ste uneli koenzim Q10 koji je neophodan da bi se oslobodilo 95% energije iz ljudskog tela. Važan je i za zdravlje organa, posebno srca, jetre i bubrega.
  7. Spanać – bogat je magnezijumom, mineralom koji je potreban organizmu za ceo energetski proces.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranaumor
Komentari (0)
Dodaj komentar