Ispravka: Bil Gejts nije predvideo smrtonosni kineski virus

Događaj 201 nije “predvideo” pandemiju koronavirusa SARS-Cov-2, nego je u pitanju tek jedna od niza simulacija pandemije nastala na osnovu prethodnih pandemija, a koja je napravljena za svrhe razumijevanja i definisanja efikasnih reakcija te na identifikaciju potencijalnih nedostataka, odnosno za svrhe bolje pripreme za narednu pandemiju. Međutim, svetski mediji prenose kako je američki milijarder Bil Gejts unapred predvideo pojavu novog virusa koja bi mogla da izazove pandemiju.

Naime, 28. decembra 2018. godine u časopisu „Sajens alert“ Bil Gejts je objavio rezultate istraživanja njegove fondacije za borbu protiv svetskih pandemija.

Naime, Gejts je tada upozorio da bi u narednoj deceniji mogla da izbije megapandemija nekog smrtonosnog virusa, koji bi u prvih 6 meseci odneo 30 miliona života i nastavio eksponencijalno da raste.

Kako bi sprečio ovaj scenario, Gejts je uložio 12 miliona dolara u centar za istraživanje virusa i izradu vakcina za borbu protiv njih.

Uz prezentaciju je objavljena i video-simulacija pandemije, po kojoj nastanak i inicijalno širenje virusa počinje u centralno-istočnoj Kini, odakle se brzo, u prva 2-3 meseca, širi ka Indiji, Japanu, Nemačkoj i Francuskoj, a potom i po celom svetu.

Pre nekoliko meseci Gejts je objavio novu simulaciju pod imenom „Događaj 201“, kao plan borbe za predstojeću pandemiju.

Tom prilikom su „Džon Hopkins centar za zdravlje“, fondacija „Svetskog ekonomskog Foruma“, i „Fondacija Bila i Melinde Gejts“ 18. oktobra 2019. godine u Njujorku održali predavanje i multimedijalnu prezentaciju o globalnoj pandemiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bil Gejtskoronavirusnaučna predviđanja
Komentari (4)
Dodaj komentar
 • milovan

  Pazi malo.!! Amer predvideo.!!!! Pa kako mozes tako sta predvideti.? Jedino ako netko namerava nesto podmetnuti a ti znas.Nema druge.

 • batamrca

  america zmija zvecarka, cim je on to predvideo znao je da je on to i pustio u promet, pitanje je kako pravis vakcinu unapred za nesto sto tad nije postojalo…

 • Al Zasrah

  Nisu to nikakva predviđanja nego dugoročni planovi za smanjenje populacije.To što on kao ulaže, to je opet marketinški trik da bi kroz farmaceutske kompanije prodajom beskorisnih placebo lekova zaradio još brdo para.

 • Anonimni

  Mislim da je sve preuveličano