Japan pooštrava mere protiv korona virusa za putnike iz Kine

TOKIO – Japan će od nedelje pooštriti granične mere usmerene protiv korona virusa za putnike iz Kine, izjavio je danas premijer Fumio Kišida.

Kako je naveo, dodatne mere zahtevaće negativne testove od putnika koji dolaze iz Kine pre nego što se ukrcaju na direktne letove, čime su na taj način pojačane mere usvojene 30. decembra, preneo je Rojters.

Kišida je na novogodišnjoj konferenciji za novinare rekao da će Japan nastaviti da traži od avio-kompanija da ograniče dodatne letove iz Kine.

„Neophodna ograničenja su i dalje na snazi, jer preduzimamo sve moguće mere da sprečimo infekcije“, dodao je on.

Kišida je kazao da je odluka usledila nakon rezultata testova na korona virus na putnicima iz Kine poslednjih dana i sličnih mera drugih zemalja.

Prema podacima japanskog ministarstva zdravlja, 53 od 56 međunarodnih putnika koji su bili pozitivni na korona virus po dolasku na aerodrome u utorak su bili iz Kine.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da će uvesti uzvratne mere na osnovu principa reciprociteta, za one zemlje koje zahtevaju od putnika koji dolaze iz Kine da se testiraju na korona virus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar