Najnovija otkrića naučnika o korona virusu (video)

REZULTATI istraživanja naučnika saopšteni u Francuskoj pokazuju da je „kovid 19“ smrtonosniji od sezonskog gripa, s mortalitetom od 3,4 odsto, u odnosu na 0,1 do 0,2 odsto kod običnog grip. Međutim, ističe se i da bi rezultati bili slični, kada bi u obzir bili uzeti svi koji su oboleli od korona virusa, jer mnogi nisu ni znali da su zaraženi.

Utvrđeno je da je u 80 odsto slučajeva korona virus benigno oboljenje, a da se komplikuje u 13,8 odsto. Strahuje se, međutim, da bi to moglo da se promeni negativno, ukoliko bi virus doživeo mutacije. Za sada se u etru kreće u svom primarnom obliku.

Korona virus je i zarazniji od običnog gripa. Svaki bolestan zarazi u proseku tri osobe, a kod sezonskog gripa 1,3. Poređenja radi, kod malih boginja jedna osoba zarazi dvanaestoro.

U Francuskoj je, inače, za 24 sata do četvrtka zabeležen najveći porast obolelih od korona virusa do sada, za 73 osobe, i iznosio je ukupno 285, s trendom rasta. Zabeleženi su i prvi slučajevi na Korzici. U zemlji ima ukupno 4 smrtna slučaja i 15 ljudi na reanimaciji.

Istovremeno, ustanovljen je prvi slučaj korona virusa kod zaposlenih u pariskom metrou. Reč je o službenici koja radi za šalterom. Predstavnici sindikata su odmah započeli razgovore sa zaposlenima u metrou u vezi s daljim odvijanjem prevoza u francuskoj prestonici.

(G. Č./Novosti online)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona viruskoronavirus
Komentari (0)
Dodaj komentar