Održan prvi koncert na otvorenom u pandemiji, gledaoci samo sa potvrdom o vakcini

Više stotina ljudi vakcinisanih protiv koronavirusa prisustvovalo je u petak na koncertu na otvorenom koji je organizovala gradska uprava Tel Aviva, što je prvi takav koncert od izbijanja pandemije.

Plešući na tribinama, oko pet stotina oduševljenih posetilaca sa zaštitnim maskama pratilo je koncert izraelskog pop pevača Ivrija Lidera na fudbalskom stadionu Blumfieldu.

Da bi mogli da uđu na stadion gledaoci su morali pokazati potvrdu izraelskog ministarstva zdravlja o tome da su primili obe doze vakcine.

Kako prenose mediji, pristup kulturnim događajima, sportskim dvoranama i hotelima  u ovoj zemlji, zasad je omogućen samo onima koji imaju potvrdu o vakcinisanju.

Ejtan Švarc, portparol gradske uprave Tel Aviva, rekao je da je ovo prvi u nizu koncerata. „Nadam se da ćemo uskoro moći napuniti stadion s 30.000 ljudi, kao što je i red“, dodao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Milica

    Ako su samo vakcinisani prisustvovali koncertu, sta ce im onda i maske. Ako se maske trebaju nositi pored nevakcinisanih, a ovde su bili samo vakcinisani, onda je to dokaz da vakcine ne stite nista, samim tim su suvisne (a vrlo verovatno i opasne).

    1
    1