U Britaniji prestaju da objavljuju statističke podatke o korona virusu

LONDON – Agencija za zdravstvenu bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA) saopštila je danas da će početkom januara prestati da objavljuje statističke podatke o korona virusu na dvonedeljnom nivou.

Statistike koje pokrivaju stopu rasta virusa trenutno se objavljuju svake dve nedelje, ali agencija navodi da to više nije neophodno, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Agencija je dodala da će se kovid i dalje pratiti na druge načine.

Doktor Nik Votkins, koji je zadužen za objavljivanje podataka, rekao je da je to zbog toga što Velika Britanija živi sa korona virusom pomoću vakcina i potrebnih terapija.

Stopa reprodukcije, poznata kao stopa R, odnosi se na broj ljudi na koje će zaražena osoba preneti virus.

Na vrhuncu pandemije korona virusa i stopa R i stopa rasta za Englesku objavljivani su nedeljno, a od aprila ove godine saopštavane su na dvonedeljnom nivou.

Dr Votkins je rekao da stope služe kao koristan i jednostavan indikator za informisanje o akcijama javnog zdravlja i vladinim odlukama.

„Vakcine i terapije su nam omogućile da pređemo u fazu u kojoj živimo sa kovidom-19“, rekao je Votkins.

Dodao je da će se aktivnost korona virusa nastaviti da se prati na sličan način na koji se prati i niz drugih uobičajenih bolesti.

U zemlji su sve preostale mere ograničenja usmerene protiv korona virusa, uključujući zakonsku obavezu samoizolacije kada je osoba zaražena sa simptomima, uklonjena su ranije ove godine, podseća Bi-Bi-Si.

Međutim, zdravstveni zvaničnici pozvali su osobe sa znacima respiratorne infekcije da izbegavaju mešanje sa drugima tokom praznične sezone, posebno sa ugroženim kategorijama ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Nikog više ne zanimaju njihovi statistčki/satanistički lažni podaci o lažnom virusu.