Mercedes E class Cabriolet

Uz već poznate i dinamične modele kao što su Audijev (Audi) A5 Cabriolet i BMW-ova "trojka" Convertible, Mercedes (Mercedes) je bogatima nedavno dodatno zakomplikovao izbor kabrioleta lansiranjem nove "otvorene" verzije E-klase. Iako nosi oznaku prestižnog predstavnika više klase, novi Mercedes E class Cabriolet je, kao i Coupe, u stvari zasnovan na platformi C-klase. Neupućeni to neće primetiti, jer dizajn iz svakog ugla odaje pripadnost modelima E-klase, najviše već pomenutom kupeu.
Novi Mercedesov kabriolet ima klasičan platneni krov koji je u odnosu na limene manje komplikovan, zauzima manje prostora i dodaje manje težine. Pritiskom na prekidač spušta se ili podiže za oko 20 sekundi, a ceo ovaj proces moguće je izvesti pri brzinama do 40 km/h. S podignutim krovom prtljažnik ima zapreminu od 390 litara, a kada je spušten, 90 litara manje.
Glavna novost E-klase Cabriolet, međutim, primetna je prilikom vožnje pod otvorenim nebom. Mercedesovi stručnjaci osmislili su inovativni AirCap, svojevrstan spojler koji se podiže šest centimetara iznad vrha okvira vetrobrana, a koji je namenjen smanjenju turbulencije i sprečavanju "izvlačenja" toplog vazduha iz kabine.
AirCap izgleda neobično kada je podignut i znatno podiže nivo buke vetra, ali u stvari veoma dobro funkcioniše, iako će njegovu prednost najpre osetiti putnici na zadnjim sedištima. Nemački inženjeri poboljšali su i AirScarf – "vazdušni šal", koji iz prednjih naslona za glave "duva" topli vazduh u vrat vozača i suvozača.
Mercedesov novi kabriolet prilagođen je lagodnom i opuštenom putovanju omiljenim otvorenim putevima. Takvoj vožnji doprinosi i odličan platneni krov koji, kada je podignut, na zadivljujući način vozača i putnike izoluje od spoljašnjeg sveta. Mercedes E class Cabrio već je u prodaji, a cene se kreću od 57.711 do 92.433 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

a5 cabrioletaircapairscarfaudibmve-klasakabrioletmercedesplatneni krov
Komentari (0)
Dodaj komentar