Univerzalni CD/DVD plejer za automobil

Gledanje DVD filmova u automobilima i audio-video uređaji koji to omogućavaju postali su sastavni deo ponude automobila najnovije generacije. Međutim, to su obično prenosivi portabl uređaji, koji se pričvrste (zakače) na komandnu tablu automobila, a po potrebi se mogu lako premeštati i nositi sa sobom. Uređaj o kome je u ovom slučaju reč – Samtec CDV 207, ne pripada toj vrsti, već predstavlja pravi DVD uređaj upravo namenjen automobilima.
Samtec CDV 207 ubacuje se u odgovarajući prostor poput uobičajenog CD plejera u automobilu i ne može se vaditi. On upravo i izgleda kao CD plejer, pošto mu je ekran sklopljen i uvučen u kućište. Ukoliko se aktivira DVD opcija (daljinskim upravljačem ili tasterom), gornji deo uređaja s ekranom automatski izlazi iz kućišta, a ekran se zarotira i postavi u vertikalni položaj. To je wide screen ekran s geometrijom pogodnom za gledanje filmova. Ima dijagonalu 7 inča i prosečnog je kvaliteta. S njegove donje strane su uobičajene opcije za DVD reprodukciju.
Iako izgleda vrlo skromno, Samtec CDV 207 se odlikuje mnogobrojnim funkcijama. Pored audio CD i DVD reprodukcije, on može da reprodukuje video DVD i DivX formate. Takođe, ima funkciju FM prijemnika (radija), analognog TV prijemnika i video monitora. Za video reprodukciju koristi se Smart Navi aplikacija, koja se obično koristi kod DVD plejera. Na njemu postoji mogućnost zumiranja slike tri puta, a reprodukcija se može ubrzati i usporiti osam puta. Za prijem TV programa koristi se antena priključena sa zadnje strane uređaja. Kvalitet prijema je solidan, zavisno od lokacije automobila.
Audio signal je takođe solidnog kvaliteta, a zvučnici se priključuju sa zadnje strane uređaja. Maksimalna snaga zvučnika može biti do 45 vati. Svim navedenim funkcijama mogla bi se dodati i GPS navigacija, bez koje se savremeni automobili više ne mogu zamisliti. Time bi njegove funkcije u potpunosti pokrivale sve ono što je jednom savremenom vozaču i automobilu potrebno na putu – bogate zabavne sadržaje, navigaciju i sigurnost u vožnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilcddvdopremaplejersamtec cdv 207
Komentari (0)
Dodaj komentar