Važno je naspavati se

Neko bi se mogao zapitati šta tekst o važnosti toga da se naspavate – a to nesumnjivo jeste važno – traži u rubrici "Ljubav i seks". Radi se o tome da kvalitetan odmor i spavanje nisu bitni samo za vaše zdravlje već su izuzetno bitni i za opstanak vaše veze.
Sigurno primećujete razliku u svom sopstvenom ponašanju i u tome kako se osećate onda kada ste se solidno naspavali i onda kada ste neispavani. Automatski ćete biti bolje raspoloženi, strpljiviji i trpeljiviji, kao i sposobniji da sa svim nedaćama koje bi mogle da naiđu izađete na kraj, onda kada ste se naspavali, i to će se odraziti i na vašu vezu. Kada ste neispavani, umorni ste, pod stresom, sve vam smeta, mozak vam sporije radi pa i probleme sporije rešavate, zbog nervoze se može desiti da se na svakog brecate zbog sitnice ili zbog nečega što nije tuđa greška nego ste vi tako umorni pogrešno razumeli… I to će se, takođe, odraziti i na vašu vezu.
Nekad će se desiti da ne možete da se naspavate jer je dete bolesno, jer voljenoj osobi pokušavate da spustite temperaturu, jer je nešto hitno iskrslo… Dešava se. Ipak, jedno je da se to desi nekad, a nešto sasvim drugo da ste redovno neispavani, bilo zato što voljena osoba ima navike drugačije od vaših (do kasno gleda televiziju u spavaćoj sobi ili je za kompjuterom ili nešto slično, ili ustane znatno ranije od vas pa i vas razbudi), bilo zato što voljena osoba hrče, ili iz nekog razloga nevezanog za voljenu osobu ne uspevate da se naspavate. Tada već dolazi do hronične neispavanosti, gojite se, preosetljivi ste na hladnoću, oslabi vam imunitet, nervozni ste, stalno pod stresom, ne valjate ni sebi ni drugima.
Kako do toga ne bi došlo, potrudite se da se redovno naspavate (osim u hitnim slučajevima). Pobrinite se da vam je krevet dovoljno udoban, soba provetrena, izbacite elektronske uređaje iz sobe u kojoj spavate ako je moguće (to uključuje televizor, kompjuter, muzičke uređaje, mobilni telefon…), a ako ne možete da se naspavate u istoj sobi s voljenom osobom (dešava se, i neretko tu niko nije kriv), spavajte u odvojenim sobama.
I ljubavna veza i kompletan život deluju mnogo bolje ukoliko uspevate dobro da se naspavate – ako ikako možete, priuštite to sebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

vezaženeljubavmuškarciodmorpotrebesanspavanjesuživot
Komentari (0)
Dodaj komentar