Muškarci, oprez: Što više mesa jedete, to erekcija kraće traje

Jedenje većih količina mesa može skratiti i oslabiti erekciju, pokazao je eksperiment u novom Netfliksovom dokumentarcu „The Game Changers“. Istovremeno, ishrana na bazi biljaka radi čuda za muški polni organ, kažu.

Ovaj dokumentarac ispituje opsesiju sportista proteinima i pokušava da razbije mit da je potrebno jesti ogromne količine mesa da biste bili supersnažni.

– Kad pomislim na muževnog muškarca, u glavi imam sliku nekoga ko je snažan, izdržljiv, seksualno sposoban i plodan. Ono što pokazuju naučne studije je da muškarci, što više mesa jedu, tim brže gube muškost – kaže urolog dr. Špic.

Kako bi utvrdili kakav utjecaj ima jedenje mesa u odnosu na vegansku ishranu na erekciju, trojica studenata i sportista nosila su dve noći prsten na penisu i beležili detalje svoje erekcije. Prve noći su jeli mesni burito, a druge noći veganski.

Rezultati su pokazali da je njihova erekcija bila snažnija druge noći, odnosno nakon što su jeli burito sa povrćem, piše „Metro“.

Doduše, valja napomenuti da ovaj eksperiment nije naučni. Ipak, neka istraživanja pokazuju da ishrana zaista utiče na polnost. Na primer, malo istraživanje iz 2004. godine pokazala je da se kod muškaraca s erektilnom disfunkcijom poboljšao polni život nakon što su smanjili udeo hrane s visokim sadržajem holesterola i triglicerida, koji se nalaze u mesu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

erekcijameso
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Joj, sta da radim. Ja sam danas pojeo i batak i Karabatak? Da li to znaci…Joj ne smem ni da pomislim. Kuku lele? Da li to znaci da ce moja erekcija biti kraca za 3.7 sekundi? Sta kaze vasa analiza? Da li ste za ovoj eksperiment koristili pacove ili miseve?