Neredovan seks – veliki rizik za muškarce

Muškarci koji su stariji od 40 godina, a nemaju redovne seksualne odnose, izloženi su većem riziku od erektilne disfunkcije, pokazala su istraživanja.

Reč je o poremećaju koji značajno zadire u sve sfere života muškarca. U mlađim dobnim grupama erektilna disfunkcija je redak problem i ima je skoro 4 posto muškaraca mlađih od 40 godina.

Uz rizik od erektilne disfunkcije muškarcima bez redovnog seksualnog odnosa se povećava i rizik od raka prostate. Istraživanja su pokazala i da češće ejakulacije, od četiri do sedam puta nedeljno, smanjuju rizik od raka prostate, prenosi Klix.ba.

Zdrav seksualni život čuva zdravlje muškarca. Takođe, osobe koje imaju redovne odnose imaju i niži krvni pritisak. Seks čuva i zdravlje srca i krvnih sudova. Istraživanja potvrđuju da seks dva do tri puta nedeljno i više smanjuje rizik od infarkta za čak 50 posto, a to važi i za moždani udar.

Seks smanjuje stres i prirodni je lek za nesanicu. Osim toga, sjajna je vežba i pomaže kod održavanja telesne težine, a i kod mršavljenja. Lekari napominju da je veoma važno da imate stalnog partnera, jer čest seks s različitim partnerima povećava rizik od seksualno prenosivih bolesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

EREKTILNA DISFUNKCIJAseks
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Koliko sam shvatio, za muskarce je najzdravije da imaju svalerke i to sto vise.