Seks bez ljubavi i ljubav bez seksa

Postoji li seks bez ljubavi? Naravno da postoji! Moguće je osetiti fizičko zadovoljstvo bez ljubavi. Svoje prvo fizičko zadovoljenje oseti svako novorođenče dok ga majka doji. Osećanje ljubavi javlja se kasnije, negde do pete godine starosti. Tek u tom periodu dete shvata da može da usreći majku ako učini ono što ona od njega traži i ono to čini zato što je zaista voli.

Uvek je bilo lakše muškarcima nego ženama da se, ako im se za to ukaže prilika, prepuste fizičkom zadovoljstvu i da se pri tom ne opterećuju osećanjima. Kod žena je, međutim, izraženija sklonost da svako prijatno osećanje povezuju s određenim emocijama. Seksualno zadovoljstvo je prvi ljudski instinkt. Imajte na umu da i dan-danas u Africi postoje plemena koja upražnjavaju svaku vrstu slobodnog seksa. Kod nekih postoje čak i tzv. kuće za mlade, gde se oni pre stupanja u brak slobodno prepuštaju telesnim uživanjima i eksperimentisanju bez ikakvih emotivnih stega.

Kako stojimo s ljubavlju bez seksa? U tom slučaju često se govori o platonskoj ljubavi, u kojoj partneri gaje duboka osećanja jedno prema drugom, ali nikada ne upražnjavaju seks. Takva ljubav verovatno je moguća samo između adolescenata, dok je kod odraslih, seksualno potpuno zrelih osoba, osuđena na sigurnu propast.

Ljubav je koktel za koji su neophodna tri sastojka: intimnost, zadovoljstvo i težnja ka zajedničkim ciljevima. Ona jednostavno nije potpuna ukoliko joj nedostaje makar i jedan od tih sastojaka. Naravno, ljubav bez seksa moguća je kod nekih izuzetno religioznih osoba, a u nekim sredinama i dan-danas postoje parovi koji iz čisto verskih pobuda izbegavaju svako telesno uživanje, i to ne samo pre stupanja u brak. O ispravnosti ovog postupka odluku donesite sami kada locirate svoje mesto na skali ljubavi i seksa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavparseks
Komentari (0)
Dodaj komentar