Uskladite odeću i obuću

Istina je da mi malo pažnje posvećujemo obući. U poređenju s pažnjom koju su žene spremne da poklone svojim cipelama, reklo bi se da uopšte ne marimo šta nosimo na nogama. Ipak, da ne bismo ispali potpuno promašeni slučajevi, s vremena na vreme je dobro povesti računa o tome da se svuda oko nas dešavaju modni trendovi i da se oni, hteli mi to da prihvatimo ili ne, menjaju sumanutom brzinom, koju samo žene eventualno mogu da prate. Naravno da cipele u trendu ne garantuju dobar izgled, naročito ako ne umete pravilno da ih uklopite s ostatkom svoje garderobe. Osnovno pravilo za izbor obuće jeste da cipele moraju biti u tamnijoj nijansi od pantalona koje ste odlučili da obučete.
A zatim sledi večito pitanje: koje čarape odabrati? Iako je najsigurnije kada su čarape i pantalone iste boje, ne morate ih baš uvek tako uskladiti. Jedino kaiš na pantalonama mora biti usklađen s obućom, a najbolje je da budu u istoj boji, ako je to moguće.
Što se tiče džinsa, pravilo je da nema pravila. Uz farmerke možete nositi skoro svaku obuću. Izbegavajte sjajne i lakirane cipele i one na kojima se vidi da su predviđene za svečano odelo. Uglavnom, uz džins obuću birajte prema tipu majice ili košulje koju nosite.
Izbor boja? Nije jednostavan i tu treba biti pažljiv. Crne cipele mogu dobro da idu uz tamnoplave, sive ili crne pantalone. To je relativno lako uklopiti. Međutim, kako se izboriti s braon ili belim cipelama? Braon cipele nipošto ne treba kombinovati s crnim pantalonama – one najbolje idu uz nijanse smeđe, bež, zelene ili tamnije zemljane tonove. Bele ili bež cipele, kao i cipele u boji bele kafe idu uz svetlije zemljane tonove, plave, bež ili bele pantalone. S njima, u principu, treba biti najobazriviji.
A ukoliko ne volite da nosite cipele, bez obzira na to koje su boje, uvek možete udobno da se smestite u patike, koje možete da nosite u svakoj prilici, osim u onoj koja zahteva formalno oblačenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

modamuškaracobućaodećastil
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Milena Gigović

    Ovaj članak bi trebalo da pročita mnogo muškaraca, jer mislim da veoma greše u izboru obuće, a i neke žene bi trebalo da obrate pažnju na isto. Ne mora se kupovati najskuplja obuća, jer ako malo uklopimo boje, možemo dobro da izgledamo i u jeftinoj obući.