Uspeh muškarca zavisi od – žene

Iako zaveti na venčanju glase “u dobru i zlu, u bogatstvu i siromaštvu” izgleda da odabiru pravog životnog partnera može pomoći u uspehu. Na primer, Barak Obama svoj politički uspeh pripisuje svojoj supruzi. Nauka je takođe objasnila da to nisu samo prazne reči.

Duboko u sebi, svako zna koliko je njegov supružnik uticao na uspeh. Istraživanje koje je objavio Univerzitet Carnegie Mellon potvrdilo je ono što zna i Obama. Istraživači tvrde da žene i muškarci koji imaju supružnike koji im pružaju podršku imaju veće izglede za uspeh u životu.

U eksperimentu je učestvovalo 163 parova, a dobili su jednostavne zadatke i zagonetke i praćen je način na kojih ih parovi rešavaju i kako komuniciraju pre donošenja konačne odluke i odluke hoće li se boriti za nagradu. Bilo je učesnika koji su se međusobno ohrabrivali na borbu za nagradu, dok je bilo i onih čiji supružnici nisu bili uvereni, a nisu ni davali podršku, piše “Brightside”.

Štaviše, istraživači su proverili iste parove šest meseci kasnije i otkrili su da su oni koji su prihvatili izazov i nadmetali se za nagradu, doživeli više ličnog rasta i tvrdili su da imaju više sreće i blagostanja od onih koji su odbili.

To nije jedino istraživanje na ovu temu. Istraživači sa Univerziteta Vašington u St. Luisu takođe su sproveli istraživanje kako bi dokazali da uspeh pojedinca ne zavisi samo od njega – i supružnik igra ogromnu ulogu.

Svesnost partnera i pragmatizam su ključni elementi za uspeh supružnika. Naravno, podrška partnera je važna bez obzira radi li se muškarcu ili ženi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracuspehzena
Komentari (0)
Dodaj komentar