Vaša mašina

U nekom davnom, prošlom vremenu, kada bi se reklo "vaša mašina", primarno se mislilo na intimni odnos koji svaki muškarac uspostavlja sa svojim automobilom. Ta vrsta odnosa postoji i danas, s tim što je ljubav prema četvorotočkašu pomalo otišla u drugi plan. Sada se, pored ljubavi prema kolima, javlja i ljubav prema računaru. Računar je pre svega nešto što se ne kupuje svaki dan, a s druge strane od njega u velikoj meri može da zavisi nečiji svakodnevni rad. Danas skoro da ne postoji posao koji ne traži "poznavanje rada na računarima". Kada je reč o kupovini, najčešći problem je taj što dobar broj ljudi zapravo ne zna šta traži. Nekada cena od nekoliko hiljada dinara više može da znači mnogo – kupovinom od proverenog partnera i kupovinom originalnih komponenti snanjujete rizik od gubitka podataka i neefikasnog rada računara.
Najjednostavnije rešenje je da odete u prodvanicu računara i kupite računar s već instaliranim originalnim softverom. Originalni softver smanjuje mogućnost napada različitih virusa, a za sve probleme postoji služba koja vam može pomoći da ih rešite. Prednosti ovakve kupovine su to što štedite vreme i novac, jer takav računar radi odmah – čim ga iz radnje donesete kući. Tako kupljen softver kompatibilan je sa svim ostalim komponentama, što vam olakšava rad i korišćenje. Ukoliko se ipak opredelite za "sklapanje računara", obratite pažnju na to od koga kupujete računar, da to bude pre svega pouzdan i proveren dobavljač.
Na kraju, nije dovoljno da samo odaberete najbolje komponente računara već ti delovi treba da se i međusobno dobro uklapaju i da zajedno daju dobar proizvod koji ćete dugo koristiti. Ne zaboravite ni izbor operativnog sistema – on treba da bude originalan, pravilno instaliran i podešen, jer ćete samo tako moći da budete zadovoljni kvalitetom rada svoje "mašine".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cenakonfiguracijakupovinaracunarusluga
Komentari (0)
Dodaj komentar