Majami – savršen odmor na američki način (3)

Kakvog god da ste raspoloženja ili kakav god da vam je ukus, u Majamiju ćete sigurno pronaći tip zabave baš po svojoj meri. Majami je jedan od najuzbudljivijih gradova na svetu i nikoga neće razočarati. Štaviše, ko god je izdvojio nekoliko dana za posetu ovom američkom savršenstvu, ne krije oduševljenje bezbrojnim mogućnostima koje pruža ova fabrika zabave koja turistički polako postaje slavnija i od Los Anđelesa i Las Vegasa.
Cameo je omiljena gradska diskoteka, a proslavila se po organizaciji rođendana slavnih ličnosti. Ujedno, to je mesto koje ne smete zaobići ako tražite ludi noćni provod. Gostovanja svetskih DJ-eva ovde su skoro svakodnevna pojava, a sjajnoj atmosferi veliki dodatak pruža i scenski deo priče. Naime, diskoteka se smestila unutar art deko filmskog atrijuma i ima jedinstven plesni podijum veličine 929 kvadratnih metara. Tobacco Road je najstariji gradski bar i restoran, osnovan još davne 1912. godine. Na tom mestu je i Al Kapone pronalazio svoje omiljeno utočište. Ako ste u potrazi za raskošnijom verzijom hamburgera, a pri tom volite da slušate bluz, i to uživo, obavezno svratite na ovu tradicionalnu lokaciju vrhunske zabave.
Viernes Culturales je festival muzike i likovnih umetnosti, koji se održava jednom mesečno, i to svakog poslednjeg petka u mesecu na području kvarta Mala Havana. Igrači pod okriljem afrokubanske muzike, R&B-a, hiphopa, roka i salse zabavljaju prolaznike, a to je ujedno vreme otvaranja brojnih izložbi. Club Space nastao je prepravljanjem starog skladišta. Ovaj ogromni klub jedno je od najčešćih okupljališta poznatih svetskih DJ-eva. Odlikuju ga predimenzionisani plesni podijum, predivna terasa i nekoliko VIP područja. Klub se smestio na području Downtown Miami.
Ako putujete da odmor s decom, bilo bi šteta da ne posetite jedan od najvećih zabavnih parkova na svetu – Walt Disney World, Orlando, koji je od Majamija udaljen oko tri i po sata vožnje. Uz nekoliko tematskih parkova i vodeni park ovo carstvo zabave uopšte nije ograničeno samo na dečju zabavu, pa ga je po brojnosti sadržaja teško uporediti s bilo kojim drugim Diznilendom na svetu. Azul je jedna od najpopularnijih gastronomskih oaza u Majamiju, s predivnim pogledom na zaliv Biskejn i najboljom ponudom vina u gradu. Ovaj restoran nalazi se u sklopu hotela Mandarin Oriental na Brickell Key. Restoran Ortanique on the Mile, koji je smešten u Coral Gables-u, pravi je tropski raj ukusa u kojem se poslužuju neverovatno unikatna jela. Ako želite da uživate u karipskim ukusima, ovo je gradska lokacija broj jedan. Porcao je tradicionalni brazilski steakhouse, mesto gde ćete pojesti neke od najboljih mesnih delikatesa u ovom gradu. Ukoliko tražite vrhunski doručak na atraktivnoj lokaciji Majami biča, nikako nemojte zaobići News Cafe, lokal u kojem ćete ujedno moći da pročitate koje god novine poželite. The Capital Grille nudi sveže riblje, ali i druge mesne specijalitete. Pronaći ćete ga u centru grada.
Za Majami su vezane i neke zanimljive činjenice. Prva od njih je da je ovaj grad poznat i kao najveća polazišna luka za krstarenje istočnim i zapadnim Karibima. Zapravo, u Majamiju je i izmišljen turizam na plovećim hotelima. Bendžamin Grin (Benjamin Green), farmaceut iz Majami biča, izmislio je još 1944. godine prvu kremu za sunčanje, a napravio ju je od kakao maslaca. Majami je jedini grad koji se graniči s dva nacionalna parka – Everglejds (Everglades) i Biskejn (Biscayne). U Majamiju živi 150 etničkih grupa, a govori se oko 60 jezika. U kvartu Art Deco nalazi se najveća svetska kolekcija art deko građevina na svetu – više od 800.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

art decobluzdiskotekefestivalfloridahavanahipicikaribikruzerikubakupovinalukamajamimorenacionalni parknoćni životpesakplazeRestoranisalsaseverna amerikašopingturistički centarzabava
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Saša Veljić

    Poštovani, pročitali smo tvoje priloge o Majamiju i oduševljeni smo. Žena i ja krajem avgusta putujemo za Majami i idemo na krstarenje. Imamo još mnogo informacija koje bismo želeli da saznamo.