Poput Crne Gore i Hrvatske: I ova zemlja otvara granice, ali ne i za Srbe

S manje od 1.000 ukupnih slučajeva i 17 smrtnih slučajeva usled kovida 19, Kipar je postavio najnoviji plan za otvaranje prema drugim zemljama.

Prema Rojtersu, zemlja priprema da ponovo otvori aerodrome za međunarodne posetioce 9. juna, pošto se postepeno ukidaju ograničenja.

Kipar je uradio procenu rizika zemalja sa sličnim epidemiološkim uslovima radi ponovnog otvaranja aerodroma u Larnaki i Pafosu.

Zemlje su svrstane u dve različite kategorije, A (Grčka, Malta, Bugarska, Norveška, Austrija, Finska, Slovenija, Mađarska, Izrael, Danska, Nemačka, Slovačka, Litvanija) i B (Švajcarska, Poljska, Rumunija, Hrvatska, Estonija, Češka Republika) dok su najavljene i dve faze, takođe nazvane A i B.

Faza A će trajati od 9. do 19. juna, dok će faza B početi od 20. juna.

Tokom faze A, putnici iz obe kategorije moraju da dostave laboratorijsku potvrdu ispitivanja odobrene laboratorije koja pokazuje negativan rezultat pre nego što im bude omogućeno da se ukrcaju na let, a test ne sme da bude stariji od 72 sata pre polaska.

Kiparski državljani i stalni stanovnici Kipra mogu alternativno da se podvrgnu laboratorijskim testiranjima po dolasku na Kipar. Oni će se morati zadržati u izolaciji kod kuće dok se ne objave rezultati.

U fazi B putnicima koji dolaze iz zemalja uključenih u kategoriju A neće tražiti da donesu potvrdu o laboratorijskom testiranju.

Za putnike koji dolaze iz zemalja uključenih u kategoriju B primenjivaće se isti zahtev kao i za sve putnike u prvoj fazi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

zatvorenegranicekipar
Komentari (0)
Dodaj komentar